Vanavond op tv: Debat over Natuurherstelwet • NAVO-top in Litouwen • Suïcide onder jongvolwassenen

Krijgt Natuurherstelwet voldoende steun?

In het Europees Parlement is een debat over de Natuurherstelwet, waar morgen over gestemd wordt. We spreken erover met de man achter die wet, Eurocommissaris Frans Timmermans. De Natuurherstelwet moet de biodiversiteit in Europa verbeteren. Volgens de Europese Commissie is 81 procent van de Europese natuur er namelijk slecht aan toe.

Frans Timmermans over zijn Natuurherstelwet én een mogelijk lijsttrekkerschap

NAVO-top in Litouwen

In de Litouwse hoofdstad Vilnius is een NAVO-top. Het zal daar onder meer gaan over concrete stappen voor Oekraïne, om op termijn lid kunnen worden van het bondgenootschap. In zijn openingsspeech zei voorzitter Jens Stoltenberg dat hij ervan overtuigd is dat de NAVO "krachtige beslissingen" gaat nemen over Oekraïne. In Nieuwsuur spreken we live met Kajsa Ollongren, de demissionaire minister van Defensie, die ook op de top aanwezig is.

Ollongren over NAVO-top

Aanpak zelfdoding onder jongvolwassenen

Suïcide is doodsoorzaak nummer één onder tieners en jongvolwassenen. Iedere maand overlijden er in Nederland gemiddeld 25 jongeren onder de 30 door zelfdoding. Onderzoekers van 113 willen daarom dat suïcides nauwkeurig worden gereconstrueerd, om signalen bij anderen beter te kunnen oppakken.

113 wil zelfdodingen nauwkeurig reconstrueren

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl