Reuters

Vanavond op tv: Meer wapens voor Oekraïne? • Interview met WTO-baas • Hardnekkige schurft in Nederland

Oekraïne heeft wapens nodig

Sinds de Russische inval in Oekraïne, voorzien de NAVO-bondgenoten het land van zoveel mogelijk wapens. Gehoopt werd dat Rusland door zijn wapenvoorraden heen zou raken, maar nog dagelijks wordt Oekraïne bestookt door raketaanvallen op steden en energie-installaties. Oekraïne vraagt al maanden om tanks, luchtafweer en productielijnen. De ministers van Buitenlandse Zaken van de NAVO zijn bijeen in Boekarest. Ze hebben het daar ook over de steun aan Oekraïne. Te gast is Peter Wijninga, defensie-expert van het Haags Centrum voor Strategische Studies.

Rusland en Oekraïne zoeken nieuwe raketten

Interview met WTO-topvrouw Ngozi Okonjo-Iweala

De economische verhoudingen in de wereld staan door de coronapandemie, de oorlog in Oekraïne en de energiecrisis behoorlijk onder druk. Over de (handels)uitdagingen in de wereld van nu, spreken we met Ngozi Okonjo-Iweala, baas van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Gisteren ontving ze een eredoctoraat van de Nyenrode Business Universiteit.

De eerste vrouwelijke Afrikaanse aan het hoofd van de WTO

Steeds meer schurft in Nederland

Schurft, een aandoening die wordt veroorzaakt door de schurftmijt, is in Nederland bezig aan een flinke opmars. Het diertje graaft gangen in de huid en legt daar eitjes. Vooral onder studenten is het een hardnekkig probleem. De GGD gaat extra maatregelen nemen. Te gast is GGD-arts Ewout Fanoy.

GGD overweegt extra maatregelen tegen schurft

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl