Oekraïense vlaggen bij de heroverde stad Balaklija

Vanavond op tv: De opmars van Oekraïne • Kramatorsk maakt zich op voor de winter • Bezoek aan kostschool Charles III

De opmars van Oekraïne

Oekraïense militairen hebben deze maand tot dusver 3000 vierkante kilometer grondgebied heroverd op de Russen, meldt de Oekraïense legertop. Oekraïne zegt dat er met het tegenoffensief nu zo'n dertig plaatsen in de Charkov-regio zijn heroverd. Analisten van het Amerikaanse Institute for the Study of War melden dat Oekraïne in een paar dagen tijd al meer gebied heeft veroverd dan Russische troepen hebben ingenomen sinds april. Te gast is Bob Deen, van instituut Clingendael.

Stoot Oekraïne door?

Kramatorsk maakt zich op voor de winter

Hoe maakt Kramatorsk, in de regio Donetsk in het oosten van Oekraïne, zich op voor de naderende winter. De stad wordt regelmatig beschoten. Er is geen gas meer, omdat de gasleidingen naar de stad in de strijd zijn vernield en men vreest dat ook de elektriciteitsvoorziening zal uitvallen. Volgens het gemeentebestuur is ongeveer zeventig procent van de inwoners gevlucht voor het geweld. De rest wacht af. We spreken met verslaggever Gert-Jan Dennekamp in Oekraïne.

Kramatorsk bereidt zich voor op de winter

Op bezoek bij Gordonstoun

De nieuwe koning van Groot-Britannië, Charles III, bracht een deel van zijn jeugd door in Schotland. Op aandringen van zijn vader zat hij daar op Gordonstoun, een spartaans opleidingsinstituut met veel fysieke uitdagingen waar zijn vader Philip zelf ook op had gezeten. We bezoeken Gordonstoun.

Net als Charles III naar kostschool Gordonstoun

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl