De stemmen worden geteld in Utrecht

Vanavond op tv: de dag na de verkiezingen

De dag na de verkiezingen

Opnieuw zijn lokale partijen bij de gemeenteraadsverkiezingen als winnaar uit de bus gekomen. Ten opzichte van vier jaar geleden, toen ze ook al dominant waren, is hun positie in het land nog verder versterkt. Met vrijwel alle stemmen geteld, is hun aandeel 36 procent van de stemmen.

Iets meer dan de helft van de kiesgerechtigden (50,3 procent) is gisteren naar de stembus gegaan. Dat is beduidend minder dan vier jaar geleden, toen zo'n 55 procent kwam opdagen.

Vanavond bespreken we de belangrijkste conclusies over de uitslagen van de lokale verkiezingen.

Wil je weten wat de uitslag was in jouw gemeente, bekijk hieronder dan de uitslagenkaart:

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen

Marioepol verwoest

De Oekraïense stad Marioepol ligt al bijna drie weken onder vuur. Inwoners zijn verstoken van de meest basale voorzieningen. Communicatie is vrijwel onmogelijk. De spaarzame beelden komen vooral van twee journalisten van persbureau AP die nog in de stad zijn. In Nieuwsuur proberen we een beeld te krijgen van hoe het er aan toe gaat in de stad, waar deze week het theater met daarin ook kinderen onder vuur werd genomen door de Russen.

Marioepol verwoest
Ballerina stapt over

Economische impact van oorlog

Hoe groot is de impact van de oorlog in Oekraïne op de Nederlandse economie? En waarom hebben we in Nederland relatief weinig Russische tegoeden bevroren? In onze studio zit president van De Nederlandsche Bank, Klaas Knot met antwoorden op deze vragen

Klaas Knot van DNB

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl