De uitzending van 21 januari: Wat is de oplossing voor seksueel grensoverschrijdend gedrag? // Werkgevers schenden privacy // VS en Rusland spreken over Oekraïne

Wat is de oplossing voor seksueel grensoverschrijdend gedrag?

Miljoenen mensen hebben gisteren de BOOS-aflevering over het seksueel grensoverschrijdende gedrag bij The Voice Of Holland gezien. Maar seksueel grensoverschrijdend gedrag komt op elke werkvloer voor. Hoe kan het dat de cultuur bij veel bedrijven zodanig is dat grensoverschrijdend gedrag nog zo veel voorkomt en wat kan er tegen worden gedaan? Te gast zijn Alie Kuiper, bedrijfskundige die een internationale psycho-sociale arbeidsnorm ontwikkelde en actrice Fatma Genç, mede-ondertekenaar van een manifest tegen misstanden in de mediasector en oprichter van HeldinFM.

Is er een oplossing voor seksueel grensoverschrijdend gedrag?

Werkgevers schenden privacy

Werkgevers misbruiken eenvoudig bewakingscamera's om werknemers te controleren. Dat blijkt uit gesprekken met 23 werknemers die door hun baas in de gaten werden gehouden en uit tientallen klachten die jaarlijks bij vakbonden worden ingediend. Waarschijnlijk gebeurt het bespieden veel vaker dan bekend.

'Mijn baas bespiedt me'

VS en Rusland spreken over Oekraïne

Opnieuw bespreken de Verenigde Staten en Rusland de zorgelijke situatie in Oekraïne. Buitenlandministers Blinken en Lavrov ontmoeten elkaar in Genève, Zwitserland. De VS vreest dat Rusland een invasie van Oekraïne voorbereidt omdat de NAVO niet wil toezeggen dat Oekraïne nooit lid zal worden van de NAVO. Hoe reëel is een militaire actie van Rusland? In de uitzending het laatste nieuws en een gesprek met een Oekraïense oud-minister van Defensie. In de studio is Gert-Jan Dennekamp, onze verslaggever die het conflict in Oost-Oekraïne op de voet volgt.

Vrees voor Russische invasie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl