Een satellietfoto van de Russische legervoertuigen in de buurt van Oekraïne

De uitzending van 7 december: Spanning rond Oekraïne / Kansenongelijkheid in onderwijs / Zzp'ers in coronatijd / Saïd R. uitgeleverd

Biden en Poetin bellen over Oekraïne

De Russische president Vladimir Poetin en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden spreken elkaar vanmiddag via een videoverbinding, op een moment dat er veel spanningen zijn tussen Rusland en de VS. Ze zullen ook spreken over de troepenopbouw aan de grens van Oekraïne. Biden zal - naar verwachting - Poetin waarschuwen dat Rusland buurland Oekraïne niet moet binnenvallen en eist de terugtrekking van de Russische troepen. Poetin wil op zijn beurt garanties dat Oekraïne nooit lid zal worden van de NAVO en vindt dat het Westen zich niet met Oekraïne moet bemoeien.

We spreken over de verschillende zienswijzen tussen de twee wereldmachten met Gert-Jan Dennekamp.

Biden en Poetin over de Russische troepenopbouw bij Oekraïne

Kansenongelijkheid door privé bijles

De toegang tot kwalitatief goed onderwijs hangt nu te veel af van de portemonnee van ouders. Dat kan de kansenongelijkheid in het onderwijs vergroten. Daarom moet er goed gekeken worden naar het groeiende aantal commerciële bijles-, examentraining- en huiswerkbegeleidingsaanbieders. De Onderwijsraad adviseert scholen beter na te denken over 'wat noodzakelijk is' voor het onderwijs en 'wat leuk is' om erbij te doen. Alles wat nodig is, moet voor iedereen gratis toegankelijk zijn.

Te gast is Louise Elffers, onderwijsonderzoeker en directeur van het Kenniscentrum Ongelijkheid. Ze doet onderzoek naar zogenoemd schaduwonderwijs.

Kansenongelijkheid door privé bijles

Zzp'ers vallen buiten de boot

"Ruimhartige steun" ter compensatie van de coronamaatregelen, beloofde het kabinet. Maar voor zelfstandigen zonder personeel geldt dat niet: zij kunnen geen Tozo (tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) aanvragen. Wat zijn daarvan de gevolgen voor zzp'ers in verschillende sectoren?

'Ruimhartige steun', maar niet voor zzp'ers

Rechterhand Taghi in Nederland

De rechterhand van Taghi wordt hij genoemd: Said R.. Vandaag is hij uitgeleverd aan Nederland. R. wordt verdacht van betrokkenheid bij verschillende liquidaties en zou dus een leidinggevende rol hebben gehad binnen de organisatie van Taghi.

Wat betekent de uitlevering van Saïd R. voor het Marengo-proces?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl