EPA

De uitzending van 2 december: Duitse regering wil vaccinatieplicht / Zo boostert België / Einde aan fossiele projecten: enthousiasme vs. vrees

Duitse regering wil vaccinatieplicht

De Duitse regering wil vanaf 1 februari een vaccinatieplicht invoeren, maakten bondskanselier Angela Merkel en haar opvolger Olaf Scholz vandaag bekend. Als het parlement het voorstel goedkeurt, gaat die plicht gelden vanaf februari 2022.

Waarom besluit Duitsland vaccinatie te verplichten, terwijl zoiets in Nederland nog onbespreekbaar lijkt? We bespreken het met socioloog Joost van Loon en microbioloog Alex Friedrich.

OND Vaccinatieplicht Duitsland

Zo boostert België

In België zijn ze aardig onderweg met het plaatsen van de boosterprikken. Hoe pakken ze het daar aan? En wat kunnen wij daarvan leren? Viroloog Marc van Ranst legt het uit en immunoloog Huub Savelkoul duidt de Nederlandse aanpak.

OND Belgie

Einde aan fossiele projecten: enthousiasme vs. vrees

Nederland stopt vanaf 2023 met de ondersteuning van fossiele projecten in het buitenland. Maar waar milieuorganisaties spreken van een belangrijke stap in de klimaatpolitiek, is werkgeversorganisatie VNO-NCW onaangenaam verrast. Ze spreken van symboolpolitiek die alleen maar Nederlandse banen zal kosten.

OND Fossiele projecten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl