corona-afdeling

De uitzending van 22 november: Code zwart nabij of niet? / Coronarellen in Roosendaal / Hoe stabiel is de economie?

Bijna code zwart?

Demissionair minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zegt: het is nog lang geen code zwart in de ziekenhuizen. Ernst Kuipers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding waarschuwt voor een nog hogere piek van de ziekenhuisbezetting dan vorige winter, maar ook hij zegt dat code zwart nog niet nabij is.

De verpleegkundigen hebben een andere boodschap. Te gast is Bianca Buurman, voorzitter van verpleegkundigenvereniging V&VN.

'Binnen twee, drie weken code zwart'

Coronarellen in Roosendaal

Wat vrijdag in Rotterdam begon als een nieuwe coronademonstratie, bleek het startschot van een onrustig weekend in het hele land met rellen, gewonden en arrestaties. Hoe kon het zo uit de hand lopen? We gaan langs in Roosendaal.

'Dit is niet een trend die we kunnen negeren'

Hoe stabiel is de Nederlandse economie?

De huizenprijzen rijzen de pan uit. De prijs van een huis is met een vijfde gestegen ten opzichte van een jaar geleden, maakte het CBS vandaag bekend. En niet alleen huizen worden duurder en duurder: de inflatie bereikte vorige maand het hoogste niveau sinds 2002. Hoe stabiel is de Nederlandse economie eigenlijk?

We bespreken het met Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank. Zijn organisatie komt vandaag met een rapport over de oorzaken en mogelijke toekomst van de hoge inflatie.

DNB: corona leidt tot meer inflatie dan gedacht

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl