De uitzending van 16 oktober: Corona zorgt voor problemen in regio Zwolle / Bedrijven storten zich op plantaardig voedsel / 'Beeldenstorm' in de VS

Corona zorgt voor problemen in regio Zwolle

Staphorst gaat aan kop als het gaat om de coronabesmettingen in Nederland op dit moment: de afgelopen week werden er 225 mensen positief getest, op een bevolking van 17.000 mensen. In de strijd tegen de verspreiding van het virus gaat de Hersteld Hervomde Kerk in het dorp het aantal kerkgangers vanaf zondag beperken.

Nieuwsuur spreekt met de Kerk in Staphorst. Ook Ernst Kuipers, de voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, komt aan het woord.

'Voor ons is een vaccin een stap te ver'

Bedrijven investeren massaal in vlees- en zuivelvervangers

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: zo'n 260 bedrijven houden zich in Nederland inmiddels bezig met de eiwittransitie, de ontwikkeling van bijvoorbeeld vlees- en zuivelvervangers. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2010. En dat hoeven ze niet alleen maar voor een betere wereld te doen: wie een goed plantaardig alternatief ontwikkelt, heeft goud in handen.

Nieuwsuur spreekt met ondernemers: van twee Twentse boerenzoons, tot een multinational die in anderhalf jaar tijd honderden miljoenen heeft opgehaald om onder meer veganistische bedrijven over te nemen.

Booming business: bedrijven leggen focus op plantaardig voedsel

Hoe terecht is de 'beeldenstorm' in de Verenigde Staten?

Het ene na het andere standbeeld wordt in de Verenigde Staten van z'n sokkel getrokken. Vooral beelden van bevelhebber Robert E. Lee worden in hoog tempo verwijderd.

Is dat terecht? Nieuwsuur spreekt met de Amerikaanse historicus Jonathan Jones en gaat met hem naar het graf van de belangrijkste generaal en de rechterhand van Lee: Stonewall Jackson.

'Als het aan mij ligt hebben ze hun langste tijd gehad'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl