De uitzending van 14 oktober: Koopkracht en inkomensverschillen // Kritisch rapport over coronabeleid // Onrust in Ter Apel // Coronasituatie Rusland

Koopkracht omhoog, inkomensverschillen gelijk

De koopkracht van Nederlanders is in 35 jaar tijd met bijna 60 procent toegenomen, blijkt uit onderzoek van het CBS en de Universiteit Leiden. De ongelijkheid in inkomens nam in de periode van 1977 tot 1990 toe, maar bleef in de kleine 20 jaar daarna vrijwel gelijk. We bespreken de uitkomsten met de Leidse hoogleraar en onderzoeker Koen Caminada.

De inkomensongelijkheid is de laatste decennia niet groter geworden

KPMG-rapport kritisch over coronastrategie

Het coronabeleid van het demissionair kabinet is debet aan hogere sterftecijfers in Nederland. Dat concludeert adviesbureau KPMG in het kritische rapport Dit zijn de lessen van 1,5 jaar coronacrisis over de coronastrategie van de overheid. Grootste kritiekpunt is dat het beleid in Nederland werd gemaakt op basis van het aantal ziekenhuisopnames en niet op basis van het aantal besmettingen. Daardoor is er vaak te laat actie ondernomen waardoor er meer patiënten overleden

Onderzoeker David Ikkersheim van KPMG geeft een toelichting op dit rapport.

Het coronabeleid van het demissionaire kabinet is debet aan de hogere sterftecijfers in Nederland

Onrust in Ter Apel

"Onacceptabel", noemt burgemeester Jaap Velema de situatie waarbij asielzoekers in Ter Apel op de grond moeten slapen omdat er geen plek meer is. Hij wil hulp van Den Haag. Gisteravond kwamen de fractievoorzitters van de gemeenteraad in Westerwolde bijeen voor een speciale vergadering over de noodsituatie in het asielzoekerscentrum. Vanavond een verslag uit het dorp.

Ter Apel wil maximaal 2000 asielzoekers opvangen, meer kan echt niet

Coronasituatie in Rusland

In Rusland bereikt het aantal coronadoden nieuwe records. De afgelopen twee weken werd er bijna iedere dag een nieuw record gevestigd. Rusland was een van de eerste landen dat zei over een vaccin te beschikken, maar de vaccinatie loopt achter, slechts 31 procent van de bevolking heeft zich laten vaccineren. De cijfers zijn slecht, heel slecht zegt het Kremlin.

Veel Russen wantrouwen coronavaccin: record aantal doden

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl