Informateur Remkes

De uitzending van 29 september: Eindelijk een doorbraak in de formatie? // Arbeidsmigranten om vacatures te vervullen? // Brandstofcrisis in het VK

Eindelijk een doorbraak in de formatie?

Informateur Johan Remkes heeft vandaag met negen partijen gesproken, in de hoop op een doorbraak in de kabinetsformatie. Bronnen uit verschillende partijen laten weten dat een extraparlementair kabinet het niet gaat worden. Een 'gewoon' meerderheidskabinet lijkt weer nadrukkelijk in beeld. Misschien zelfs met de huidige coalitiepartijen: VVD, D66, CDA en ChristenUnie.

We bespreken alle ontwikkelingen met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

Doorstart huidige coalitie in zicht

Arbeidsmigranten om vacatures te vervullen?

In een aantal sectoren is een schreeuwend tekort aan werknemers. Zouden arbeidsmigranten die vacatures kunnen vervullen? Dat is nog maar de vraag. Door de pandemie kwamen vorig jaar juist minder arbeidsmigranten naar Nederland. Bovendien zijn er nu al problemen met de huisvesting en werkomstandigheden van migranten. We bespreken de voors en tegens van het aantrekken van extra arbeidsmigranten met econoom Mathijs Bouman.

We bespreken de voors en tegens van het aantrekken van extra arbeidsmigranten

Brandstofcrisis in het VK

Door een tekort aan vrachtwagenchauffeurs hebben tankstations in het Verenigd Koninkrijk grote problemen met leveringen. Automobilisten zijn massaal benzine gaan hamsteren, met chaotische situaties tot gevolg. Het VK zet militairen in om te helpen bij het aanvullen van de pompstations.

We volgen correspondent Arjen van der Horst bij zijn zoektocht naar benzine.

We volgen correspondent Arjen van der Horst bij zijn zoektocht naar benzine.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl