De uitzending van 22 september: De Algemene Beschouwingen / Van vieze naar schone auto's / De impact van de stijgende energieprijzen

Wat gebeurt er tijdens de Algemene Beschouwingen?

De Tweede Kamer debatteert vandaag tijdens de Algemene Beschouwingen over de plannen van het kabinet. Nieuwsuur peilt de stemming in Den Haag en we praten erover met politiek verslaggever Arjan Noorlander.

'Het werd gek genoeg ineens een debat over de inhoud'

Duitse verkiezingen deel 2: van vieze naar schone auto's

De opvolger van bondskanselier Merkel krijgt te maken met een land dat voor grote opgaves staat. Ook omdat een van de drijvende krachten achter het succes van de Duitse economie, de auto-industrie- over zo'n tien jaar geen benzine- of dieselauto's meer produceert. Terwijl ze daar juist hun succes aan te danken hadden. Alleen al Volkswagen was goed voor zo'n 9 miljoen auto's per jaar. Een historische omwenteling en niemand weet of dat ook gaat lukken. Het personeel van Volkswagen in de stad Wolfsburg houdt de adem in.

De Duitse auto-industrie vergroent, wat blijft er over van Volkswagen?

De impact van de stijgende energieprijzen

De energieprijzen schieten omhoog en de gasprijs bereikte zelfs een recordhoogte. Miljoenen Nederlanders gaan dit het komende jaar merken. Wie een variabel energiecontract heeft, en dat is 44 % van alle Nederlanders, zal per 1 januari een fors hogere stroomprijs en gasprijs moeten gaan betalen. En ook wie een vast contract heeft dat binnenkort afloopt, zal het gaan merken. Nieuwsuur spreekt iemand die zich zorgen maakt over de prijzen, en een zogenoemde energiecoach.

Torenhoge energieprijzen voel je in de portemonnee

Advertentie via Ster.nl