Nieuwsuur
ANP

Belangrijk congres voor het CDA

De CDA-leden spraken vandaag op een partijcongres, naar aanleiding van de verkiezingsnederlaag en het vertrek van Kamerlid Pieter Omtzigt. Wat viel op? Welke koers gaat de partij varen? Politiek verslaggever Nynke de Zoeten praat ons bij.

'De speech was voor iedere CDA'er wat wils'

Twintig jaar na 9/11

Vanaf Ground Zero in New York worden vandaag de aanslagen van 9/11 herdacht. Bijna 3000 mensen kwamen, vandaag twintig jaar geleden, om het leven. We schakelen met Amerika-correspondent Marieke de Vries.

Bekijk hier al de reportage die Nieuwsuur maakte over Sekou Siby en Michael Lomonaco. De twee werkten in een restaurant op de bovenste etages van het World Trade Center. Behalve op die ene dag:

'Twintig jaar na 9/11 is de eensgezindheid in Amerika verloren gegaan'

Woonprotest verenigt boze huurders en huizenzoekers

Huurders en aspirant-huizenkopers vertrekken zondag naar Amsterdam voor een "woonprotest". Ze vestigen hun aandacht op de gestegen huren en huizenprijzen. En ook op beleggers, die zich meester maken van huurwoningen in de grote steden. Er worden minder sociale huurwoningen gebouwd, en steeds meer huizen aan de sociale woningmarkt onttrokken. Door de krapte op de huizenmarkt zijn de prijzen voor startende huizenkopers ook onbetaalbaar geworden.

Nieuwsuur spreekt met huurders en woningbezitters en met met woningmarkt-deskundige Gert Jan Bakker.

'Het moet geen woningmarkt zijn, wonen is een recht'

STER reclame