1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
NOS Helen Kret

De uitzending van 11 augustus: Zonnepanelensubsidie te populair? / Wat moeten we verwachten van de Taliban? / Van 'pokkenbriefje' naar vaccinatiebewijs?

Zonnepanelensubsidie te populair?

Energiecoöperaties kunnen subsidie aanvragen om op kleine schaal zonnepanelen aan te leggen. Maar het totale bedrag dat de overheid ervoor heeft uitgetrokken is te weinig, zeggen de coöperaties. De regeling zou populairder zijn dan verwacht. Coöperaties vrezen daardoor subsidie mis te lopen en projecten te moeten stoppen.

Zonnepanelensubsidie te populair?

Wat moeten we verwachten van de Taliban?

Nu de Taliban snel terrein winnen in Afghanistan is de vraag: wat gebeurt er straks? Zijn de Taliban nog steeds dezelfde organisatie als vroeger, of zijn ze milder geworden? En kunnen we met ze onderhandelen? We bespreken het met het Afghanistan-kenner Martine van Bijlert.

Wat moeten we verwachten van de Taliban?

'Nieuwe' medische gegevens bieden interessant inkijkje

Een 'pokkenbriefje' om naar school te mogen, mannen die in quarantaine worden geplaatst en een speciaal gasthuis voor mensen met lepra. Archivarissen in het Brabantse Grave kijken hun ogen uit: een recente digitalisering van een archief levert inzichten op die relevanter lijken dan ooit.

'Nieuwe' medische gegevens bieden interessant inkijkje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl