Nieuwsuur
ANP

Onrust over vaccins bij zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen lopen 2,5 keer zoveel kans om op de IC te belanden als ze corona krijgen. Toch lopen ze vaak nog deels ongevaccineerd rond. Juist bij deze groep is veel onrust over de vaccins, merken de verenigingen van verloskundigen en gynaecologen. We spreken onder meer een zwangere vrouw die - niet gevaccineerd - met corona op de IC belandde.

Onrust over vaccins bij zwangere vrouwen

Duizenden journalisten, mensenrechtenactivisten en advocaten gehackt

Software van een Israëlische bedrijf NSO Group wordt gebruikt om wereldwijd journalisten, mensenrechtenactivisten en advocaten te hacken. Dat melden zestien internationale media, op basis van documenten die Amnesty International en het Franse medium Forbidden Stories in handen hebben. In totaal zouden er 50.000 slachtoffers zijn. Door de software kan NSO op afstand bestanden binnenhalen en microfoons van de telefoons aanzetten.

We spreken met een advocaat wiens telefoon werd gehackt, en met Rasha Abdul-Rahim, directeur technologie bij Amnesty International.

Duizenden journalisten, mensenrechtenactivisten en advocaten gehackt

Hoe verder na Limburg?

Limburg wordt de afgelopen week geteisterd door uitzonderlijk zware regenval en daardoor overstromingen. Was de provincie hier wel voldoende op voorbereid? We spreken deltacommissaris Peter Glas.

Hoe verder na Limburg?

STER reclame