De uitzending van 4 juli: Arbeidsmigranten vaccineren / burgemeester Maastricht te gast / coronaproblemen in Indonesië

Arbeidsmigranten vaccineren

Het is een moeilijk te bereiken groep als het gaat om vaccinaties: de ruim 500 duizend arbeidsmigranten in Nederland. Ze beheersen de taal vaak onvoldoende, maar ze staan ook niet altijd ingeschreven in de gemeente, waardoor er geen adres van hen bekend is. De GGD Haaglanden en de gemeente Westland vragen uitzendbureaus om hen te helpen. Nieuwsuur kijkt hoe dat verloopt.

Zo krijgen arbeidsmigranten toch een vaccin

Burgemeester van Maastricht Annemarie Penn-te Strake te gast

In het zuiden van het land zwaait burgemeester Annemarie Penn-te Strake de scepter, en vanavond is ze te gast in Nieuwsuur in onze burgemeestersserie. We praten met haar over de verhouding tussen Den Haag en Maastricht sinds de coronacrisis vorig jaar maart uitbrak. Daar kan volgens haar flink wat aan worden verbeterd.

"Den Haag moet meer oog hebben voor mensen in de grensregio's"

Het Rode Kruis over de situatie in Indonesië

Indonesië staat op de rand van een catastrofe. De besmettingen met de deltavariant lopen uit de hand. We spreken met iemand van het Rode Kruis, dat zijn best doet mensen te overtuigen zich te laten vaccineren. Maar de hoeveelheid desinformatie is groot en weinig Indonesiërs hebben een prik gehad. Dus lopen die ziekenhuizen - en ook de begraafplaatsen - snel vol.

Rode Kruis vreest coronacatastrofe in Indonesië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl