Het bewuste Ryanair-toestel dat uitweek naar Minsk

De uitzending van 24 mei: Hoe reageert Europa op Wit-Rusland? / Geen huizen voor starters, wel vakantievilla's voor babyboomers

Wat gebeurde er in het door Wit-Rusland onderschepte passagiersvliegtuig?

Een kaping, piraterij en staatsterreur. Verbouwereerde regeringsleiders over de hele wereld zoeken naar woorden om de actie van Wit-Rusland van gisteren te veroordelen, waarbij het land een passagierstoestel dat onderweg was van Athene naar de Litouwse hoofdstad Vilnius via een gevechtsvliegtuig naar Minsk dirigeerde. Daar werd een kopstuk van de Wit-Russische oppositie van boord gehaald, Roman Protasevitsj. De EU heeft Wit-Rusland direct als topprioriteit op de agenda gezet van de top die vandaag begint.

Wat gebeurde er in het vliegtuig? En wat weten we over Protasevitsj? Onze verslaggever Gert-Jan Dennekamp praat ons bij.

Hoe reageert Europa op Wit-Rusland?

Geen huizen voor starters, wel vakantievilla's voor babyboomers

Uit een rondgang onder de grote aanbieders in Nederland door Nieuwsuur, blijkt dat het aantal vakantiehuis sinds 2010 is verdubbeld. En de grootste aanbieders, Landal en Roompot verwachten ook de komende jaren nog verder uit te breiden, met voornamelijk luxe vakantiewoningen. Kampeerterreinen en chaletparken verdwijnen en luxe vakantiehuizen komen er voor in de plaats. Op plekken waar woningnood is, wordt door mensen die geen huis kunnen vinden met argwaan gekeken naar de vakantiewoningen die worden gebouwd voor mensen die al een huis hebben.

Campings verdwijnen en er komen luxe vakantievilla's voor in de plaats

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl