Nieuwsuur
ANP

Nederlanders met antistoffen

Door besmetting en vaccinatie is het aandeel Nederlanders dat antistoffen heeft tegen corona afgelopen maand gestegen van twintig naar zo'n dertig procent. Dat blijkt uit cijfers van bloedbank Sanquin, die wekelijks van zo'n 2000 donoren onderzoekt of ze antistoffen in het bloed hebben. Maar de groep van mensen tussen de 40 en de 60 blijft achter.

Groep met antistoffen groeit flink, maar '40- tot 60-jarigen risico'

Toch rekening houden met aerosolen

De WHO erkent nu, na een lang durende discussie, de rol van aerosolen bij de covid. Dit betekent dat slecht geventileerde ruimtes een rol kunnen spelen bij de besmetting. Nederlandse onderzoekers zien daarom ruimte voor meer ventilatie en betere mondkapjes. Nieuwsuur spreekt met onderzoeker Daniel Bonn en wetenschapsjournalist Jop de Vrieze.

Onderzoekers: toch meer rekening houden met aerosolen

ACM: veel duurzaamheidsclaims niet goed onderbouwd

De Autoriteit Consument & Markt wil onderzoek gaan doen naar de duurzaamheidsclaims van bedrijven. Want bij veel van die claims is helemaal niet duidelijk of ze wel kloppen. Wat betekent dit voor de marketing van bedrijven? Nieuwsuur zocht het uit.

ACM: veel duurzaamheidsclaims niet goed onderbouwd

Biden steunt wereldwijde belastingafspraak voor winst

De Amerikaanse president Joe Biden steunt het plan om wereldwijde afspraken te gaan maken over de winstbelasting van bedrijven. Dit om te voorkomen dat er belastingparadijzen ontstaan. Nieuwsuur praat erover met econoom Mathijs Bouman.

Biden steunt wereldwijde belastingafspraak voor winst

STER reclame