De uitzending van 22 april: Coronadebat / Coronamiljarden voor onderwijs / Toptijd voor ASML

Debat over versoepelingen

De Tweede Kamer debatteert vandaag over de coronamaatregelen. Een lastig debat voor het kabinet, want het verdedigt de aangekondigde versoepelingen terwijl de besmettingscijfers oplopen en ziekenhuizen in de knel raken.

Het coronadebat en brandbrief CDA-afdelingen

Onderwijs nieuwe stijl

Volgens de Inspectie van het Onderwijs moeten het onderwijsniveau structureel omhoog. Er moet niet worden gerepareerd maar gerenoveerd. Het OMT voor Onderwijs adviseert over structurele verbeteringen in het basis- en voortgezet onderwijs en de besteding van de 8,5 miljard euro die scholen krijgen om de achterstanden door corona in te lopen. We gaan langs bij twee basisscholen, in Rotterdam-Zuid en in Echteld. Inge de Wolf, bijzonder hoogleraar onderwijssystemen aan de Universiteit Maastricht en één van de oprichters van het OMT-Onderwijs, is vanavond te gast.

Onderwijs-OMT adviseert overheid: geef meer tijd om coronamiljarden te besteden

Toptijden voor ASML dankzij wereldwijde chiptekorten

De wereldwijde tekorten aan computerchips zorgen ervoor dat chipmachinefabrikant ASML toptijden beleeft. Het afgelopen kwartaal werd er 4,4 miljard euro omgezet, bijna twee keer zoveel als in dezelfde periode vorig jaar. Toen werd er 2,4 miljard euro omzet gedraaid. De hoogste baas Peter Wennink is vanavond te gast.

Topman ASML over toptijden voor chipfabrikanten dankzij wereldwijde tekorten

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl