Nieuwsuur
Reuters

Gestrand schip Suezkanaal: hoe verder?

Twee extra sleepboten zijn onderweg om het gestrande vrachtschip in het Suezkanaal vlot te trekken. Lukt het het Nederlandse bedrijf Boskalis om het 400 meter langer containerschip los te trekken en de belangrijkste handelsroute ter wereld weer te openen? Boskalis-topman Peter Berdowski vertelt wat de plannen voor de komende dagen zijn. We blikken met Rogier Spoel van branchevereniging Evofenedex vooruit wat er straks allemaal moet gebeuren als het schip loskomt. En huiseconoom Mathijs Bouman schuift aan om te bespreken hoeveel impact dit heeft op de wereldeconomie en wat we van de situatie kunnen leren.

'50 procent kans dat het deze week lukt'

Wat is het geheim van de Chileense vaccinatiestrategie?

Latijns-Amerika was maandenlang het 'epicentrum' van de corona-pandemie. Pogingen om het virus met vaccineren af te remmen, lopen behoorlijk stroef. Behalve in Chili. Daar zijn per 100 Chilenen, 50 prikken gezet. We zoeken uit hoe het kan dat het daar wel lukt.

'We gaan naar mensen op het platteland toe om hen te vaccineren'

Hout moet oplossing bieden voor verduurzaming woningbouw

Een oeroud bouwmateriaal is bezig aan een opmerkelijke comeback. In ons land zijn we gewend aan baksteen en beton, maar in de strijd tegen klimaatverandering is hout helemaal terug. In steeds meer kantoren, torens en woningen wordt hout gebruikt, omdat het CO2 langdurig opslaat. Maar bouwen met hout gaat ook sneller en is schoner dan de huidige alternatieven.

'Mijn kinderen wonen straks ook in een houten huis'

STER reclame