Een vrouw in Ede wordt gevaccineerd

De uitzending van 23 maart: Persconferentie Rutte en De Jonge / Waarom zoveel vaccins op voorraad? / Hoe gaat China te werk?

Persconferentie Rutte en De Jonge

Demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge geven een persconferentie over de actuele coronasituatie en de maatregelen. Er worden geen grote versoepelingen verwacht, maar de kans is wel groot dat de avondklok een uur wordt verlaat naar 22.00 uur. We interviewen epidemioloog Frits Rosendaal over de maatregelen en de coronasituatie. Arjan Noorlander geeft politieke duiding.

Waarom wordt er niet meer geprikt?

Het ministerie van Volksgezondheid zegt dat het vaccinatietempo in Nederland omhoog gaat, van zo'n 250.000 prikken per week naar ruim 500.000 volgende week. Toch lijkt het aantal prikken dat gezet kán worden, veel hoger. De ongebruikte voorraad wordt becijferd op zo'n 600.000 vaccins.

Er zijn best wat redenen om veel vaccins achter de hand te houden, maar waarom is de voorraad zó groot? De verklaring daarvoor is hoe dan ook complex, maar we proberen een antwoord te vinden met vaccingezant Hans Schikan, vaccinatie-expert Herman van der Weide, gezondheidseconoom Maarten Postma en amateurdata-analist Yorick Bleijenberg.

Waarom liggen er 600.000 vaccins op de plank?

Hoe gaat China te werk?

Inlichtingendiensten waarschuwen in toenemende mate voor Chinese spionage, desinformatie en politieke beïnvloeding door China in westerse landen. In een vierdelige serie onderzoekt Nieuwsuur die beïnvloeding: hoe (on)zichtbaar gaat Peking te werk, wat zijn de risico's en doen andere landen niet precies hetzelfde? Vanavond deel 1, over de vrees voor Chinese inmenging in de EU, met onder meer een gesprek met de Duitse Europarlementariër Reinhard Bütikofer, die gisteren door China op een sanctielijst werd gezet.

In Brussel is de vrees voor Chinese beïnvloeding en desinformatie groot

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl