Zogenoemde 'niet essentiële winkels' hebben de deuren moeten sluiten

De uitzending van 1 februari: Scholen weer open / Ontknoping in zaak Poch? / Leger grijpt de macht in Myanmar / 'Corona-artiesten' breken door

Er komt verlichting van de coronamaatregelen

Op 8 februari de basisscholen en de kinderopvang weer open en winkels volgende week beperkt weer open voor het afhalen van bestellingen. Er tekenen zich verlichtingen van de coronamaatregelen af. Naar verwachting hakt het kabinet morgen definitief knopen door. Het OMT-advies aan het kabinet houdt wel rekening met een stijging van het aantal besmettingen en een toename van ziekenhuis- en IC-opnames. Een meerderheid van het OMT steunt de adviezen, maar een aantal experts vindt de risico's nog te groot. Hoe zit dat? Te gast is epidemioloog Esther Metting.

'Ik had verwacht dat het OMT zou adviseren om nog even te wachten'

De ontknoping in de zaak van Julio Poch

Een update in de al meer dan tien jaar slepende zaak van piloot Julio Poch. Een onderzoekscommissie, bestaande uit de voormalig advocaat-generaal bij de Hoge Raad Ad Machielse en de oud-rechter van het Europees Hof Egbert Myjer, kreeg toegang tot alle informatie die de Tweede Kamer al jaren niet krijgt. De commissie presenteerde vandaag haar bevindingen. Te gast is verslaggever Bas Haan die de zaak al jaren volgt.

'Er was wel degelijk politieke sturing, en daar is de Kamer nog niet klaar mee'

Leger grijpt opnieuw de macht in Myanmar

Het leger in Myanmar heeft een staatsgreep gepleegd en regeringsleider Aung San Suu Kyi gearresteerd. De militaire opperbevelhebber generaal Min Aung Hlaing neemt voor een periode van een jaar de macht over, zeiden de coupplegers in een tv-uitzending. Behalve de 75-jarige winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede zijn ook andere kabinetsleden en prominente partijleden opgepakt. Het leger zegt dit te hebben gedaan omdat er verkiezingsfraude is gepleegd. We spreken journalist Ole Chavannes, die een jaar in Birma woonde.

Kreeg Aung San Suu Kyi te veel invloed voor de militairen?

'Corona-artiesten' veroveren muziekindustrie

Geen concerten, geen festivals, maar tóch de muziekindustrie veroveren. Voor artiesten als Qlas & Blacka (beiden 18 jaar oud), Yade Lauren (21) en Froukje (19) viel het het dubbeltje tijdens de coronacrisis precies de goede kant op. Terwijl ze nergens kunnen optreden, worden hun nummers miljoenen keren gestreamd en hebben ze tienduizenden fans op social media.

We spreken muziekjournalist Leo Blokhuis en Spotify-directeur Wilbert Mutsaers over de veranderingen in de muziekindustrie tijdens de coronacrisis.

'Vroeger moest je naar een radiostation, nu is streaming het toverwoord'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl