De GGD in Groningen is gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers uit de verpleeghuizen

De uitzending van 22 januari: 'Beschamende' vaccinatiestrategie / Opmars radicaal islamisme Frankrijk / Dit is Kamala Harris

Reconstructie vaccinatiestrategie

Het ministerie van Volksgezondheid kreeg de afgelopen tijd regelmatig stevige kritiek van de Tweede Kamer en van deskundigen op het vaccinatiebeleid. Eind december noemde Roel Coutinho, oud-directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM, het "beschamend" dat Nederland als laatste EU-land begon met vaccineren. Hoe gaat het nu?

Zo verloopt de 'beschamende' Nederlandse vaccinatiestrategie nu

De opmars van radicaal islamisme in Frankrijk

Na de onthoofding van leraar Samuel Paty vorig jaar, maakt de Franse president Emmanuel Macron haast met een nieuwe wet die de invloed van het radicaal islamisme moet tegengaan en de "principes van de Franse Republiek" moet versterken. Islamisten geloven dat de islam niet alleen een religie is, maar ook een politiek systeem. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de jonge moslims vindt dat de regels van de islam boven de Franse wet staan.

De wet ligt nu in het Franse parlement. Europacorrespondent Saskia Dekkers keert terug naar Trappes, een voorstad van Parijs, waar de invloed van de islam steeds groter werd. Ze speekt er onder meer een bedreigde leraar en een vastberaden burgemeester.

Kan de opmars van radicaal islamisme in Frankrijk worden gestopt?

Dit is Kamala Harris

Het nieuwe Amerikaanse kabinet onder de kersverse president Joe Biden is diverser dan ooit. Vicepresident is Kamala Harris, de eerste vrouw in die functie, met een Indiase moeder en een Jamaicaanse vader. Amerikanen kennen Harris al jaren. In haar thuisstad San Francisco floreerde ze in een pittig politiek klimaat. Wie is ze precies? We spreken bekenden en haar biograaf Dan Morain.

Niet wit en niet man, maar wie is Kamala Harris verder?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl