ANP

De uitzending van 10 december: Hugo de Jonge stopt als CDA-lijstrekker / Wie gaan ons vaccineren? / Artsen zien meer eetweigeraars / Moet Facebook worden opgeknipt?

Hugo de Jonge stopt als lijstrekker van het CDA

Hugo de Jonge is niet langer de lijsttrekker van het CDA. In een bericht op sociale media zegt hij dat hij het als minister te druk heeft met de aanpak van de coronacrisis. "De verantwoordelijkheid voor de aanpak van de corona-crisis moet voorgaan. Het CDA verdient een lijsttrekker die alle tijd en energie aan de partij kan besteden, dat is mij nu niet gegeven." Arjan Noorlander doet verslag.

Hugo de Jonge stopt als lijstrekker van het CDA

Wie gaan ons vaccineren en zijn zij er klaar voor?

Waarschijnlijk kunnen Nederlanders vanaf januari een vaccin krijgen. Zorgmedewerkers en bewoners van instellingen zijn als eerste aan de beurt. Huis- en bedrijfsartsen, artsen in instellingen en GGD-medewerkers gaan de vaccins toedienen. Zijn zij er klaar voor? Te gast is Hans Buijing, bestuurder van branchevereniging Zorgthuisnl.

Wie gaan de prikken zetten?

Artsen zien tijdens pandemie meer eetweigeraars

Instellingen die kinderen en jongeren met een eetstoornis behandelen, slaan alarm: ze zien dit jaar een sterke stijging van anorexiapatiënten die helemaal stoppen met eten en drinken. Artsen die we spreken vermoeden een verband met de coronacrisis.

Sterke stijging anorexiapatiënten tijdens coronacrisis

Moet Facebook worden opgeknipt?

De Amerikaanse toezichthouder FTC en meer dan 40 Amerikaanse staten beschuldigen Facebook van een illegaal monopolie op de markt van sociale media. Het bedrijf zou Instagram en WhatsApp moeten afstoten, vinden zij. Al langer zeggen beide kanten in de Amerikaanse politiek dat Facebook en enkele andere techgiganten te veel macht hebben. Is dit het moment om de bedrijven op te knippen? Te gast is Marietje Schaake. Zij onderzoekt de macht van technologiebedrijven.

Zaak tegen te machtig Facebook

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl