Mogelijk in de eerste maanden van 2021 wordt begonnen met het vaccineren tegen het coronavirus

De uitzending van 3 december: Vaccinaties vanaf 4 januari? / Bedrijven testen liever zelf / Dodelijke verkeersongelukken / Zwarte marshall in Lucky Luke

Vaccinaties vanaf 4 januari?

Het RIVM zegt dat "alles erop gericht" is om te beginnen met de vaccinatie in de week van 4 januari. Jaap van Delden, programmadirecteur vaccinatie covid-19 bij het RIVM, zegt erbij dat het "echt wel ambitieus" is. Maar wat betekent dat voor de coronaregels? Te gast is LUMC-epidemioloog Olaf Dekkers, lid van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.

'Na het vaccineren kunnen de besmettingscijfers zelfs oplopen'

Bedrijven testen liever zelf

Veel bedrijven hebben een eigen systeem van sneltesten opgezet omdat ze het testen liever in eigen hand houden dan door de GGD laten doen, ook nu de GGD zelf grote (snel)teststraten opzet. Waarom kiest het bedrijfsleven hiervoor, en zijn de sneltests wel geschikt?

Wachten op testuitslag? Bedrijven testen liever zelf

'Dodelijke verkeersongelukken kunnen naar beneden'

Met eenvoudige ingrepen kunnen honderden dodelijke verkeersongelukken voorkomen worden. Dat zegt het CDA. En dat is nodig: want ondanks dat het kabinet een Nationale Prioriteit maakte van verkeersveiligheid, is het aantal slachtoffers in de afgelopen jaren onverminderd hoog.

Ondanks beloften kabinet, nemen fatale ongelukken niet af

Eerste zwarte marshall in Lucky Luke, grote stap of te laat?

In het nieuwste Lucky Luke-stripboek heeft voor het eerst een zwarte marshall de hoofdrol. Het verhaal speelt in de nasleep van de Amerikaanse Burgeroorlog in de Amerikaanse staat Louisiana, tegen een achtergrond van slavernij en racisme. Is het aankaarten van deze gevoelige thema's een grote stap, of komt het te laat? We spreken met de maker van de nieuwe strip en met anderen uit het vak.

Eerste zwarte marshall in Lucky Luke, grote stap of te laat?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl