De uitzending van 31 augustus: Oppositieleidster Wit-Rusland / Scholen open / Criminelen gebruiken opslagboxen

Oppositieleider Wit-Rusland

Ze was de enige oppositie van Loekasjenko, verloor (volgens de officiële uitslag) de verkiezingen in Wit-Rusland en ontvluchtte twee dagen later het land: Svetlana Tichanovskaja. De oppositieleider bracht in het hele land een ongekende menigte op de been en wereldwijd zijn alle ogen al weken op haar gericht.

Hoe kijkt ze terug op de verkiezingen (en de uitslag) in Wit-Rusland en wat gaat ze nu doen? Verslaggever Gert-Jan Dennekamp spreekt Tichanovskaja vandaag in Litouwen.

Oppositieleider Wit-Rusland praat over protesten, hoop en angst

Alle zomervakanties voorbij

Vanaf vandaag is de zomervakantie voor alle regio's officieel voorbij en gaan alle leerlingen weer naar school. We spreken vanavond met onderwijsminister Arie Slob. Vanochtend zei hij in het AD dat een corona-uitbraak op een school geen gevolgen zal hebben voor het hele onderwijs en dat er geen landelijke mondkapjesplicht komt.

Maar hebben scholen zo wel genoeg handvatten om op een veilige manier les te geven? Wat is de invloed van het virus op het niveau van het onderwijs en hoe zorgen we dat scholen bij een eventuele nieuwe lockdown op een verantwoorde manier open kunnen blijven? We bespreken het vanavond met Arie Slob.

Alle zomervakanties voorbij, minister Arie Slob praat over corona en scholen

Criminelen maken graag gebruik van opslagboxen

Vaker dan verwacht maken criminelen gebruik van opslagruimten die overal in Nederland makkelijk te huur zijn. Dat blijkt uit het met Nieuwsuur gedeelde rapport Black Box van de taskforce Mobiel Banditisme. Die speciale opsporingseenheid speurt naar rondtrekkende criminele bendes die zich schuldig maken aan allerlei verschillende misdrijven.

Criminelen kunnen in de opslagruimten redelijk anoniem (en zonder veel sporen na te laten) hun gestolen spullen stallen. Vanavond een reportage.

Criminelen maken graag gebruik van opslagboxen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl