Het MH17-monument in Vijfhuizen

De uitzending van 10 juli: Nederland daagt Rusland voor de rechter / Geen akkoord over steun aan Curaçao, Aruba en Sint-Maarten / De tolk van Srebrenica

Nederland daagt Rusland voor de rechter

Nederland daagt Rusland voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens vanwege de rol van dat land bij het neerhalen van vlucht MH17. Met deze stap wil het kabinet de al ingediende individuele klachten van nabestaanden bij het Hof ondersteunen. Minister Stef Blok zegt dat Nederland op deze manier opkomt voor alle 298 MH17-slachtoffers, van 17 verschillende nationaliteiten, en hun nabestaanden. We spreken Sander de Lang, advocaat van de nabestaanden, en verslaggever Gert-Jan Dennekamp.

Nederland daagt Rusland voor rechter vanwege rol bij neerhalen MH17

Nog geen akkoord over steun aan Curaçao, Aruba en Sint-Maarten

Er is geen akkoord tussen Nederland en Curaçao, Aruba en Sint-Maarten over nieuwe steun aan de Caribische landen vanwege de coronacrisis, maar het overleg gaat later verder. Vanochtend was er weer een Rijksministerraad. Daar waren ook de premiers van de Caribische landen bij. Premier Eugene Rhuggenaath van Curaçao zei dat de drie landen het wel min of meer eens zijn over de hervormingen die Nederland eist, maar niet over de vorm.

Geen akkoord over steun aan Curaçao, Aruba en Sint-Maarten

De tolk van Srebrenica

"Hongerig, barrevoets en met lege handen vluchtten we als opgejaagd wild door de bergen en bossen in het oosten van Bosnië." Zo omschrijft Hasan Nuhanovic de tocht naar Srebrenica met zijn familie in zijn boek De tolk van Srebrenica. Ze hoopten er veilig te zijn, maar toen de enclave in 1995 viel, was Nuhanovic de enige van zijn familie die het overleefde. In het boek omschrijft hij zijn leven van minuut tot minuut vanaf 1992 tot de val in 1995.

De tolk van Srebrenica

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl