Minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

De uitzending van 21 juni: Sigrid Kaag wil lijsttrekker D66 én premier worden / Vladimir Poetin wil weer zichtbaar zijn / Honderden nieuwe prehistorische akkers ontdekt

Sigrid Kaag wil lijsttrekker D66 én premier worden

Sigrid Kaag stelt zich kandidaat om lijsttrekker te worden van D66. Ze heeft dat vandaag bekendgemaakt. "Ik wil premier worden", zegt ze ook. "Ik wil Nederland uit de crisis helpen. Het gaat erom dat je in moeilijke tijden er durft te zijn en niet weg te lopen", aldus Kaag. De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking hield haar kaarten tot nu toe tegen de borst. Het is nog niet duidelijk of de huidige fractievoorzitter Rob Jetten zich als tegenkandidaat opwerpt. Vanavond een gesprek met Sigrid Kaag.

Vladimir Poetin wil weer zichtbaar zijn

Net als in de VS voor Donald Trump, moeten ook in Rusland de corona-maatregelen wijken om de politieke toekomst van Vladimir Poetin veilig te stellen. En al is het coronavirus er nog lang niet uitgewoed - elke dag komen er nog talloze nieuwe gevallen bij - de uitgestelde militaire parade ter gelegenheid van de 'Dag van de Overwinning op Nazi-Duitsland' moet en zal doorgaan. Woensdag is het zover. Gisteren was de generale repetitie. Correspondent David Jan Godfroid doet verslag.

Poetin wil weer in de spotlights

Afleiding in coronatijd: honderden nieuwe prehistorische akkers ontdekt

Ruim vijfduizend Nederlanders hebben zich tijdens de coronacrisis op een nieuwe hobby gestort: ze zochten tijdens de lockdown vanachter hun computers naar prehistorische grafheuvels en akkers op de Utrechtse heuvelrug. En de resultaten zijn zo spectaculair dat ons beeld van de IJzertijd grondig moet worden bijgesteld.

Speurwerk van hobby-archeologen in coronatijd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl