Minister Koolmees, vakbonden en werkgevers bij de presentatie van de uitwerking van het pensioenakkoord

De uitzending van 19 juni: Toch niet de dag van het pensioenakkoord / Meer omscholing door corona / Hitte in Siberië

Toch niet de dag van het pensioenakkoord?

Het was een belangrijke dag voor het nieuwe pensioenstelsel. Het ledenparlement van vakbond FNV zou erover stemmen en minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken wilde het bespreken in de ministerraad. Maar de FNV stelt het besluit over het pensioenakkoord met twee weken uit. Dat zegt FNV-voorzitter Han Busker. Er waren technische problemen, maar ook procedurele bezwaren over het online stemmen.

Omscholen voor de corona-economie

Door de coronacrisis raken veel mensen hun baan kwijt. Opleidingen kijken nu al naar de mogelijkheden van omscholing, want veel branches zullen nog lange tijd veel minder mensen nodig hebben. We bespreken het met onze econoom Mathijs Bouman.

Omscholing de oplossing na baanverlies?

Hitte in Siberië

In Siberië bereikte het kwik in mei op sommige plekken de 25 en een enkele keer zelfs de 30 graden. Hoge temperaturen zijn in dit gebied in de zomer niet uitzonderlijk, maar wel al zo vroeg in het jaar. De klimaatverandering heeft rond de Noordpool grote gevolgen, bijvoorbeeld door het verdwijnen van permafrost waar veel steden op zijn gebouwd. Vanavond een reportage.

Siberië warmt op, met alle gevolgen van dien

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl