De uitzending van 14 juni: Vervolgde euthanasiearts doet voor het eerst haar verhaal / De toekomst van HEMA

Het verhaal van de vervolgde euthanasiearts

Arts Marinou Arends verleende in 2016 euthanasie aan een wilsonbekwame vrouw met dementie. Ze werd aangeklaagd voor moord en de zaak komt zelfs bij de hoogste Nederlandse rechter. In april wordt ze door de Hoge Raad ontslagen van rechtsvervolging.

Arends is de eerste arts die, sinds de huidige euthanasiewet, voor een strafrechter moest verschijnen. Al die tijd bleef ze anoniem, maar vanavond doet ze voor het eerst uitgebreid haar verhaal.

Euthanasiearts doet voor het eerst haar verhaal

De toekomst van HEMA

HEMA-eigenaar Marcel Boekhoorn heeft geen akkoord kunnen sluiten met de schuldeisers van HEMA om de financiële problemen op te lossen. Boekhoorn moet uiterlijk morgen een bedrag van 50 miljoen euro aflossen. Hij wilde met een bod van 523 miljoen euro tot een overeenkomst komen met zijn schuldeisers, maar dat is nu dus mislukt.

Maar buiten Boekhoorn om zou de keten wel dichtbij een akkoord zijn over vermindering van de schulden. Ondertussen heeft het moederbedrijf van Blokker zich gemeld om HEMA over te nemen. Wat betekent dit allemaal voor de oer-Hollandse winkelketen? We spreken erover met Jan Braaksma, redacteur van Het Financieele Dagblad.

De toekomst van HEMA

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl