Nieuwsuur
ANP

Corona overgedragen van nerts op mens?

Het is aannemelijk dat er een besmetting met het coronavirus is geweest van nerts op mens, meldde minister Carola Schouten van Landbouw vandaag. Bij een van de medewerkers op een fokkerij is aangetoond dat het virus overeenkomsten vertoont met het virus dat bij nertsen op datzelfde bedrijf werd gevonden. Eerder werd de kans op besmetting van nerts op mens niet groot geacht. Viroloog Wim van der Poel doet onderzoek naar de besmettingen op de nertsenfokkerijen en is te gast.

Corona overgedragen van nerts op mens?

Tweede steunpakket voor bedrijven

Het kabinet trekt de komende drie maanden nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die in financiële problemen komen door de coronacrisis. Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken vindt dat in een tweede NOW-regeling de boete op ontslag moet verdwijnen. Maar vakbond FNV gaat niet akkoord en ook oppositiepartijen in de Tweede Kamer als GroenLinks, SP en PvdA zijn er tegen. Wouter Koolmees is vanavond te gast.

Minister Koolmees over het nieuwe steunpakket voor ondernemers

Nederlands malariavaccin werkt nog onvoldoende

De laatste jaren is er veel onderzoek gedaan naar een vaccin tegen malaria. Het is een van de grootste infectieziekten waaraan jaarlijks honderdduizenden mensen sterven. Er is nog steeds geen vaccin dat echt goed werkt. Een nieuw vaccin, ontwikkeld door Nederlandse wetenschappers, is nu getest op kerngezonde proefpersonen. Zij lieten zich prikken door echte malariamuggen. Te gast is Meta Roestenberg, infectioloog van het LUMC en Radboudumc.

Proefpersonen geprikt door echte muggen om malariavaccin te testen

STER reclame