Nieuwsuur
ANP

Kamer heeft twijfels over versoepelingen

De Tweede Kamer debatteert over de manier waarop het kabinet de coronacrisis aanpakt en RIVM-directeur Jaap van Dissel praatte vandaag de Kamerleden bij. Ook over de verwachte effecten van de versoepelingen die het kabinet gisteren aankondigde. De inschatting is dat die niet opnieuw tot grote drukte op de IC's gaan leiden. "Maar veel is onzeker, dus het zijn echt inschattingen." Arjan Noorlander doet verslag van de briefing. Te gast is Armand Girbes, hoofd IC Amsterdam UMC.

Zo zullen gemeenten de maatregelen handhaven

De komende maanden wordt de "intelligente lockdown" stapje voor stapje versoepeld, maakte het kabinet gisteren bekend. Hoe gaan gemeenten de versoepelingen uitvoeren en hoe voorkomen ze dat mensen niet te vrij omspringen met de beperkingen die wél van kracht blijven? Te gast is Wouter Kolff, de burgemeester van Dordrecht.

'Waar mensen moedwillig de grenzen overtreden, zullen we streng zijn'

Mensen met beperking weer hulpbehoevend en geïsoleerd door corona

De kappers en de scholen gaan weer open en het openbaar vervoer en de terrasjes worden voorbereid op de nieuwe anderhalvemetersamenleving. Nederland kruipt langzaam uit de lockdown. Toch zijn er zo'n anderhalf miljoen mensen met een beperking die niet opgelucht keken naar de persconferentie van gisteren. Voor veel van hen zal het leven pas weer normaal worden als iedereen is gevaccineerd. Vanavond een reportage.

Niet iedereen kijkt uit naar de versoepelingen

STER reclame