De uitzending van 30 april: Testen: hoe zit het? / Ongelijkheid door thuisonderwijs / Aanpak criminele families

'Wel capaciteit, maar tekort aan testmateriaal'

In Nederlandse laboratoria staan voldoende machines om nu al iedereen met klachten te testen op corona, maar er is een tekort aan testvloeistoffen om in die machines te stoppen. Dat zei Feike Sijbesma, speciaal coronagezant van het kabinet, vandaag in een technische briefing voor Kamerleden.

Vanavond een verslag van de corona-briefing. Onze verslaggever Siebe Sietsma, die de ontwikkelingen rond het testen in Nederland volgt, zit in de studio. Ook kijken we mee bij een testlaboratorium in Rotterdam.

Hoe zit het met het testen?

Ongelijkheid groeit door thuisonderwijs

De sluiting van de scholen vanwege het coronavirus leidt tot groeiende ongelijkheid onder leerlingen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam. Hoogopgeleide ouders helpen hun kind veel vaker met het schoolwerk en voelen zich ook veel beter in staat te helpen dan laagopgeleide ouders. Onderzoeker Thijs Bol van Universiteit van Amsterdam zit in de studio.

Lees hier alvast het artikel:

Ongelijkheid in het onderwijs

'Meer samenwerken bij aanpak criminele families'

Bij de aanpak van criminele families werken organisaties nu te veel langs elkaar heen. Om te voorkomen dat kinderen net als hun ouders en grootouders in de criminaliteit belanden, moet er veel beter worden samengewerkt. Dat stellen de auteurs van een rapport dat vandaag verschijnt.

Hoe pak je criminele families aan?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl