Rotterdamse haven

De uitzending van 26 april: De motoren van de economie / Medische zorg aan illegalen / Nederlanders in het buitenland

De motoren van de economie in coronatijd

Er worden duizelingwekkende bedragen in de Nederlandse economie gepompt en toch zijn de vooruitzichten ronduit somber en maken we ons op voor een ongekend diepe recessie. Dat is vooral zichtbaar in het straatbeeld: de winkels zijn dicht, restaurants en kapperszaken gesloten. Maar hoe draaien de grote motoren van de Nederlandse economie? Hoe gaat het met bijvoorbeeld de mainport Rotterdam met zijn haven, de mainport Amsterdam met Schiphol en de brainport Eindhoven met zijn high tech economie? Econoom Mathijs Bouman zet het vanavond op een rijtje.

Groeiende medische zorg aan illegalen

Wie illegaal in Nederland verblijft, heeft volgens de Vreemdelingenwet recht op 'noodzakelijke' medische zorg. Wat 'noodzakelijke' medische zorg precies is, bepaalt de arts. De hulporganisatie 'Dokters van de Wereld' rijdt sinds drie jaar met speciale zorgbussen door het land. In deze mobiele spreekuren kunnen illegalen met hun medische klachten terecht en worden ze geholpen bij het maken van een afspraak bij een reguliere huisarts. Vanavond een reportage.

Onder illegalen is corona een stigma

Hoe beleven Nederlanders in het buitenland de coronacrisis?

Zo'n vier maanden na het uitbreken van het coronavirus zijn er wereldwijd bijna drie miljoen besmettingen geregistreerd en dat aantal blijft oplopen. Elk land gaat daar op zijn eigen manier mee om. We volgen vijftien Nederlanders in het buitenland. Hoe beleven zij de crisis? En hoe verschillen de maatregelen daar van de Nederlandse aanpak? Vanavond: preventie.

Bekijk hieronder ook de eerdere reportages.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl