Rutte: we moeten het virus geen nieuwe zuurstof geven

De uitzending van 16 april: Discussie over mondkapjes / Crisismanager Rutte / Mulhouse is coronabrandhaard / Winnaar World Press Photo

Discussie over exitstrategie en mondkapjes

Zo'n drie procent van de Nederlandse bloeddonoren heeft antistoffen tegen het coronavirus ontwikkeld. RIVM-directeur Jaap van Dissel zei in zijn wekelijkse briefing in de Tweede Kamer dat dat blijkt uit tests van bloedbank Sanquin. Inmiddels is de situatie in de verpleeghuizen zeer ernstig. Op sommige plekken is echt sprake van uitbraken.

Het RIVM denkt bij het bepalen van een exitstrategie inmiddels ook aan de mogelijkheid om per regio verschillende maatregelen te nemen. Te gast zijn politiek duider Arjan Noorlander en microbioloog Andreas Voss, hoogleraar Infectiepreventie, over de oplaaiende discussie over mondkapjes.

Wel of geen mondkapjes in de anderhalvemetersamenleving?

De rol van de premier in crisistijd

Hoe wordt er gekeken naar de rol van Mark Rutte als leider van een volk in crisistijd? Vooralsnog oogst het kabinet hoge waardering en de VVD van Mark Rutte doet het goed in de peilingen. Een groot deel van de bevolking heeft vertrouwen in de premier. Vanavond: vriend en vijand over Rutte in crisistijd.

'Voor de samenleving na corona is visie nodig, en dat is niet Ruttes kracht'

De situatie in corona-brandhaard Mulhouse

Europacorrespondent Saskia Dekkers reist door Europese landen die geraakt zijn door de corona-uitbraak. Na het Belgische Essen en Antwerpen is ze nu in de Franse stad Mulhouse, een van de grootste corona-brandhaarden. De Franse Wetenschappelijke Raad stelt zelfs dat de Franse situatie veel minder zorgelijk zou zijn zonder de dramatische omstandigheden in die stad.

'Het virus was als benzine op brandend stro'

Wie wint de World Press Photo 2020?

World Press Photo heeft uit bijna 74.000 foto's een selectie gemaakt. Uiteindelijk zijn in tien categorieën 44 fotografen uit 24 landen genomineerd. De winnaars in de verschillende categorieën worden vanavond bekendgemaakt. In Nieuwsuur: wie maakte dé foto van het jaar? We spreken met de winnaar en juryvoorzitter Lekgetho Makola.

'Ze gebruiken poëzie als protestvorm. Daarom houd ik van deze foto'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl