Nieuwsuur
AFP

Wuhan ontwaakt

In de door corona zwaar getroffen Chinese provincie Hubei werd het strenge reisregime onlangs iets versoepeld. Inwoners in het bezit van een gezondheidsverklaring mochten de provincie verlaten, met uitzondering van de stad Wuhan, het epicentrum van de uitbraak.

Maar ook die stad ontwaakt langzaam. 8 april worden de restricties er naar verwachting opgeheven. Een deel van de winkels ging afgelopen week al open. Een reportage van correspondent Sjoerd den Daas.

Terug naar Wuhan, waar de coronapandemie begon

De scenario's om uit deze crisis te komen

Het is dé vraag die ons land de komende weken bezig zal houden: wat gaan we na 28 april doen? Komt er dan langzaam een einde aan de maatregelen die heel Nederland bijna plat hebben gelegd?

We legden de vraag gisteren al voor aan ondernemers en een epidemioloog, en vandaag praten we verder met gezondheidseconoom Xander Koolman. Hij schetst verschillende exit-scenario's.

Hoe lang moeten we de lockdown volhouden?

Tekort beschermingsmiddelen steeds nijpender

Het tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals mondkapjes, wordt steeds nijpender in de zorg buiten de ziekenhuizen, zoals de gehandicapten-, thuis- en verpleegzorg. We spreken erover met een huisarts die steeds meer patiënten krijgt die werkzaam zijn in die sectoren en met zorgpersoneel dat zoekt naar manieren om toch veilig zorg te kunnen verlenen.

Nijpend tekort aan mondkapjes in verpleeghuizen

Hoe betrouwbaar zijn corona-immuuntesten?

Hoe goed ben je beschermd tegen het coronavirus nadat je dit een keer hebt doorgemaakt? Hoe lang duurt die bescherming en maakt het uit of je erg ziek bent geweest of niet? Wereldwijd wordt door onderzoekers hard gezocht naar antwoord op die vragen. Ook in Nederland zijn virologen druk bezig met het vraagstuk rondom immuuntests.

Hoe betrouwbaar zijn corona-immuuntesten?

STER reclame