De uitzending van 15 maart: Verregaande maatregelen in strijd tegen corona

Scholen en horeca dicht in strijd tegen corona

Het kabinet neemt verregaande maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. De scholen en kinderopvangcentra in heel Nederland gaan morgen niet open en de horeca moet vanavond de deuren sluiten. Dat hebben de ministers Bruno Bruins (Medische Zorg) en Arie Slob (Onderwijs) bekendgemaakt op een persconferentie. Minister Slob is te gast.

Minister Slob over sluiting scholen in strijd tegen corona

Het RIVM meldt vandaag dat opnieuw acht mensen zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De meesten waren ouder dan 70 jaar en hadden al gezondheidsproblemen. In totaal zijn er nu 20 mensen overleden aan de longziekte Covid-19, die veroorzaakt wordt door het coronavirus.

Nieuwsuur doet verslag vanuit Zeeland, dat zelf maatregelen neemt om Belgische toeristen buiten de deur te houden. En we zijn in Friesland waar schoolbestuurders zich voorbereiden op de sluiting. Ook brengen we natuurlijk het laatste nieuws vanuit politiek Den Haag, met duiding van Arjan Noorlander.

Kabinet neemt verregaande maatregelen in strijd tegen corona
Zeeland probeert Belgische (horeca)toeristen buiten de deur te houden

Zeker anderhalve meter afstand tot elkaar nemen, dat adviseert het kabinet. Social distancing of in goed Nederlands: sociaal afstand houden. Ervoor zorgen dat mensen zo min mogelijk met elkaar in aanraking komen en zo het virus kunnen verspreiden. Hoezeer dat kan helpen, wordt goed duidelijk gemaakt door de Washington Post. Die krant maakte een simulatie.

Afstand houden van elkaar: zo kan het helpen tegen verspreiding

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl