De uitzending van 4 maart: Biden en Sanders nog in de race / Zuid-Korea test veel op coronavirus / VR-bril populair in ggz / Rusland zet in op patriottisme

De strijd om de Democratische presidentskandidaat

Democraat Joe Biden heeft bij de voorverkiezingen op Super Tuesday negen staten gewonnen, maar ook zijn belangrijkste concurrent Bernie Sanders deed het goed. De senator uit Vermont wint vier staten, waaronder Californië. "Een ding is nu duidelijk", zegt correspondent Arjen van der Horst, "het is een strijd geworden tussen twee oude mannen".

Biden is van het politieke midden, Sanders vertegenwoordigt de progressieve vleugel. Hoe ziet de richtingenstrijd binnen de partij eruit? En wat is de aantrekkingskracht van beide kandidaten?

De strijd om de Democratische presidentskandidaat

De wereld in de ban van corona

Terwijl de uitbraak van het coronavirus in epicentrum China steeds meer onder controle lijkt, nemen de zorgen in de rest van de wereld over het virus juist toe. Zuid-Korea constateerde gisteren 516 nieuwe besmettingen. Daarmee staat het totaal aantal coronagevallen in het land, dat na China het hardst is getroffen door het virus, nu op ruim 5300. We spreken een Zuid-Koreaanse journalist over de aanpak door de autoriteiten.

Geen land test zoveel op coronavirus als Zuid-Korea

VR-bril steeds vaker ingezet in de gezondheidszorg

Bij een Virtual Reality-bril denken mensen al snel aan de gaming wereld, die door de bril totaal op zijn kop is gezet. Ook in de geestelijke gezondheidszorg veroorzaakt de VR-bril inmiddels een revolutie, want virtual reality verandert therapie van praten in doen. Dat betekent oefenen in een op maat gemaakte wereld en toepasbaar voor een groot scala aan klachten.

VR-bril populair in de geestelijke gezondheidszorg

Rusland zet stevig in op patriottisme

Rusland viert dit jaar uitbundig dat het 75 jaar geleden Nazi-Duitsland versloeg, zij het met een onvoorstelbaar verlies aan mensenlevens. Die viering drijft mede op een golf van patriottisme die president Vladimir Poetin een paar jaar geleden doelbewust op gang heeft gebracht. Om te zorgen dat ook de komende generatie het politieke patriottisme van Poetin ter harte neemt, richt beïnvloeding zich ook op kinderen.

Rusland zet stevig in op patriottisme

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl