Een patiënt wordt in een ziekenhuis in Wuhan onderzocht

De uitzending van 22 februari: Corona-epidemie nog in de hand? / Ziek door alcohol

Hebben we de corona-epidemie nog in de hand?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het corona-virus steeds moeilijker in te dammen. Veel nieuwe gevallen staan niet meer direct in verband met reizen van en naar China. Wereldwijd zijn bijna 78.000 mensen besmet met het virus, van wie de meesten in de Chinese provincie Hubei.

In totaal zijn 2361 patiënten overleden aan het virus, blijkt uit de opgetelde cijfers van nationale overheden. Ruim 21.000 mensen zijn genezen verklaard. In Europa zijn nu drie doden gevallen door het coronavirus. Te gast is Marion Koopmans, hoofd virologie bij het Erasmus MC.

Corona-epidemie: 'Het kantelpunt nadert'

Ziek door alcohol

We roken en eten te veel en bewegen te weinig. En we drinken in Nederland veel te veel alcohol. In het preventie-akkoord is daarom afgesproken dat het aantal probleemdrinkers moet halveren. Dat zijn er nu 1,5 miljoen. Maar in de spreekkamer bij de meeste artsen is alcohol geen populair onderwerp. En de meeste patiënten hebben ook niet het idee dat ze een probleem hebben. Te gast is hoogleraar Jaap Seidell, die meeschreef aan het alcohol-advies van de Gezondheidsraad.

'Géén alcohol is de norm'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl