De uitzending van 4 september

Kamer eist opheldering en maatregelen Poolse uitkeringsfraude

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zou sinds 2016 op de hoogte zijn van fraude door Poolse arbeidsmigranten. Maar het ministerie heeft verzuimd de Tweede Kamer daarover te informeren. Ook lijkt het erop dat het UWV tot nu toe geen structurele maatregelen heeft genomen om de specifieke vorm van fraude te stoppen. De verantwoordelijk minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wouter Koolmees reageert geschokt.

Zo bedriegen Poolse tussenbureaus het UWV

ING moet 775 miljoen betalen

Minister Hoekstra van Financiën wil uitleg van ING. Vanmorgen werd bekend dat de bank een schikking heeft getroffen van 775 miljoen euro vanwege fouten die tussen 2010 en 2016 zijn gemaakt. De bank verzuimde transacties van klanten uitvoerig te controleren, waardoor rekeningen konden worden gebruikt voor witwassen. In de studio praten we erover met econoom Mathijs Bouman.

Kritiek op Nederlandse uitgave Mein Kampf

De Nederlandse vertaling van Mein Kampf, het omstreden boek van Adolf Hitler, verscheen vorige week bij uitgeverij Prometheus. Niet iedereen is er enthousiast over.

Vanavond een reportage met daarin Willem Melching, die het boek van inleidingen en historische context voorzag. Ook spreken we een antiquair die eerder voor de rechter moest komen voor de verkoop van het boek, en een 'geschiedenisleraar van het jaar' die het boek in zijn les bespreekt.

Kaepernick gezicht nieuwe Nike-campagne

American Football-speler Colin Kaepernick is een van de gezichten van de nieuwe Nike-campagne. De voormalige quarterback protesteerde in 2016 tegen discriminatie en buitensporig politiegeweld in de VS door te knielen tijdens het volkslied. Het maakte hem een omstreden figuur in de VS, vooral bij Trump.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl