Taliban roepen op tot geweld tegen Nederlandse troepen om cartoonwedstrijd

De cartoonwedstrijd die PVV-leider Geert Wilders organiseert, heeft ook de aandacht van de Taliban getrokken. De islamitische terreurgroep heeft een verklaring uitgegeven waarin ze de aangekondigde cartoonwedstrijd een "vijandige actie van Nederland tegen alle moslims" noemt.

In het bericht wijzen de Taliban op de Nederlandse troepen die zijn gestationeerd in Afghanistan en roepen ze op tot geweld. "Veiligheidsdiensten, soldaten en agenten in Kabul zouden hun wapens moeten oppakken tegen de Nederlandse troepen of ervoor moeten zorgen dat andere strijders hen kunnen bereiken."

Volgens de Taliban zijn de Nederlandse regering en bevolking verantwoordelijk voor het feit dat er in Nederland een negatieve houding heerst ten opzichte van de islam. "Iedereen in Nederland kan deze blasfemie stoppen, maar door dat niet te doen, laten ze zien dat ze het eens zijn met deze misdaad."

Protest in Pakistan

Wilders wil in november een wedstrijd houden voor spotprenten over de profeet Mohammed. In Pakistan wordt er al weken tegen de cartoonwedstrijd gedemonstreerd. Veel moslims zijn er woedend over, omdat je volgens hun geloof geen afbeeldingen van Mohammed mag maken.

De Pakistaanse streng islamitische partij TLP heeft het initiatief genomen voor een protestmars van Lahore naar de hoofdstad Islamabad, gericht tegen Nederland. Daarin lopen enkele duizenden mensen mee. Ze eisen dat Pakistan de banden met Nederland verbreekt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gisteren het reisadvies voor Pakistan verscherpt. Nederlanders moeten in dat land geen drukke plaatsen bezoeken en uit de buurt blijven van demonstraties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl