ANP
Aangepast

De maandag van Nieuwsuur

Ajax erkent fouten bij eerste zorg Nouri

Ajax erkent volledige aansprakelijkheid in de zaak rondom Abdelhak Nouri, die vorig jaar werd getroffen door een hartstilstand en daarbij ernstige en blijvende hersenschade opliep.

Namens Ajax bood een zichtbaar geëmotioneerde directeur Edwin van der Sar tijdens een ingelaste persconferentie zijn diepe verontschuldigingen aan de familie van de 21-jarige Nouri aan. "De behandeling op het veld, vorig jaar juli, is niet adequaat geweest." te gast is John Beer, advocaat van de familie.

Ajax erkent fouten bij eerste zorg Nouri

Sorgdrager spreekt: voedselveiligheid stond voor niemand voorop

Niet alleen de eiersector zelf, maar ook toezichthouder NVWA en de betrokken ministeries hebben te weinig oog gehad voor de voedselveiligheid in de fipronilcrisis. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) hebben de Tweede Kamer vorig jaar augustus onvolledig geïnformeerd en een "vertekend beeld van de situatie geschetst".

Het stelsel dat de voedselveiligheid moet borgen, blijkt niet te werken. "Er zijn te veel mogelijkheden voor fraude en incidenten", zei commissievoorzitter Winnie Sorgdrager bij de presentatie van haar rapport. Ze is vanavond te gast.

Voedselveiligheid stond voor niemand voorop

Kinderartsen maken zich zorgen om daling vaccinaties

Opnieuw laten minder ouders hun kinderen inenten. Voor het derde achtereenvolgende jaar is de deelname van het aantal kinderen aan het Rijksvaccinatieprogramma gedaald met ongeveer een half procent. Kinderartsen maken zich zorgen. Als te veel ouders hun kinderen niet inenten, kunnen oude ziektes weer terugkomen, zeggen zij.

Nieuwsuur is bij een crèche waar vaccineren verplicht is. Te gast is Roland Pierik, hoofddocent rechtsfilosoof aan de UvA en lid van de vaccinatiecommissie van de Gezondheidsraad. Hij vindt dat vaccineren voor crèches landelijk verplicht moet worden.

'Verplicht vaccineren voor crèches'

Wat kan Erdogan met nieuw verworven macht?

Het duurt nog enkele dagen voordat de officilele uitslag er is, maar het is al wel duidelijk: president Erdogan is de grote winnaar van de verkiezingen gisteren. Die verkiezingen waren een referendum over de man die nu al 16 jaar de lakens uitdeelt in Turkije. Te gast is Turkije-kenner Lily Sprangers van de Universiteit Leiden

Wat kan Erdogan met nieuw verworven macht?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl