Nieuwsuur
ANP

Oud-profvoetballer John de Wolf stopt eind december als boegbeeld van werkloze ouderen. "Het is een keuze gemaakt door Den Haag. Ik wilde graag door. Maar nieuwe mensen, nieuw bewind, nieuwe ideeën", zegt De Wolf tegen Nieuwsuur.

Het ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid benoemde de voetballer vorig jaar om meer ouderen aan het werk te helpen en vooroordelen tegen te gaan. In eerste instantie zou hij dat tot maart dit jaar doen, maar zijn contract werd verlengd tot eind december.

De Wolf was ook volgend jaar graag aan de slag gebleven. "Ik wilde graag doorgaan. Het is een grote doelgroep die nog aandacht en steun kan gebruiken. Ik ben in het land, ik hoor de mensen. Mijn job is nooit klaar."

In een reactie zegt het ministerie dat het ambassadeurschap eindig is. John de Wolf was als boegbeeld aangenomen voor de kickstart van het beleidsprogramma 'Actieplan Perspectief voor Vijftigplussers'. Dat actieplan loopt ook komend jaar nog.

De Wolf kijkt positief terug op zijn ambassadeurschap. "Alle kleine beetjes helpen. En in anderhalf jaar tijd zijn de vooroordelen omgeslagen naar voordelen. Als 50-plusser hoor je er weer bij. En ja, als je nog geen werk hebt, dan heeft het niet geholpen. Maar als het geen groot probleem was, dan had je ook geen boegbeeld nodig. Ik kijk terug op 18, 19 maanden waarin ik alles heb gegeven. M'n hele ziel en zaligheid."

Bezig

Of John de Wolf nu zelf ook werkloos is per januari? "Ik doe wel dingen. Ik ben trainer bij Spakenburg, doe dingen bij Fox." Vanaf januari komt De Wolf met een programma voor bedrijven om werknemers gezonder te maken en het ziekteverzuim naar beneden te krijgen. "Ik blijf voorlopig wel bezig."

John de Wolf werkte 12 uur per week als boegbeeld van werkzoekende 50-plussers. De werkloosheid in deze groep is hoger dan in alle andere leeftijdsgroepen.

John de Wolf: vijftigplussers zijn niet te oud

STER reclame