Nieuwsuur

'We willen weg. Waarom worden we niet opgehaald?'

Aangepast
Nieuwsuur

"Wat we niet begrijpen is dat de Nederlandse overheid niet denkt aan evacuatie van de mensen die hier nu in een levensbedreigende situatie zitten en geen kant op kunnen." Dat zegt de Nederlandse zakenman Mehrdad Zinatbakhsh tegen Nieuwsuur.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Wij willen weg'

"Ik praat niet over de lokale bevolking, maar over de Nederlanders die hier tijdelijk verblijven en nu in deze gevaarlijke omstandigheden terecht zijn gekomen", zegt Zinatbakhsh. "We zouden zo snel mogelijk hier wegwillen. En wij zijn niet de enigen. Er zijn nog veel andere Nederlanders die als toerist hierheen zijn gekomen of hier tijdelijk werken."

Sint-Maarten is een rechteloze staat nu.

Mehrdad Zinatbakhsh

Zinatbakhsh zit met zijn vrouw en 14-jarige zoon in een kantoorgebouw op Sint-Maarten. Daar werkte hij als IT-manager voor orkaan Irma het eiland trof. Zijn eigen appartement is weggevaagd door de storm.

De familie beleefde de afgelopen dagen angstige momenten vanwege de onveilige situatie op het eiland. "Je ziet bendes in grote aantallen op straat lopen. Ze hebben manchettes en plunderen. Dat is angstaanjagend. Ze kunnen ook bij ons langskomen. Het is een rechteloze staat nu."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Ik wil terug naar Nederland'