Aangepast

AfD verwijt Merkel 'dat ze compleet heeft gefaald'

De Duitse anti-immigratiepartij AfD legt de schuld voor de aanslag volledig bij bondskanselier Angela Merkel. "We verwijten Merkel dat ze compleet heeft gefaald. Ze voert een beleid dat ons land zware schade toebrengt, terwijl het juist haar taak is ons daar voor te behoeden", zegt AfD-kopstuk Björn Höcke tegen Nieuwsuur.

Duitsland is volgens de anti-immigratiepartij niet meer veilig omdat bondskanselier Merkel de grenzen heeft laten openstaan. "We leven in Duitsland niet meer in een volledig gewaarborgde rechtsstaat en dat een bondskanselier daarvoor verantwoordelijk is, is een schandaal.

Tegen de grondwet

Volgens Höcke heeft Merkel ongrondwettig gehandeld toen ze vorig jaar september de grenzen openstelde voor vluchtelingen. "Voor mij is helder, net als voor gezaghebbende juridische specialisten, dat Merkel met haar eigenmachtige optreden op 4 september 2015 tegen de grondwet heeft gehandeld, en wel tegen paragraaf 18 van de asielwet."

Ook AfD-politicus Marcus Pretzell haalde op Twitter uit naar Merkel. De slachtoffers van de aanslag zijn volgens hem "Merkels doden".

"Pretzell wilde erop wijzen dat zeer waarschijnlijk zonder de illegale grensopenstelling waarbij miljoenen illegale immigranten ons land binnenkwamen, die voor honderdduizenden wetsovertredingen hebben gezorgd, de aanslag in Berlijn en de wandaden in Keulen op Oudjaarsavond vorig jaar, niet waren gebeurd", zegt Höcke.

Het is nodig dat er een "nietsontziende analyse" van de situatie komt "zonder denk-of spreekverboden", stelt Höcke. "Ons land raast in sneltreinvaart naar de afgrond en het kan zijn dat dit land, nu al bedreigd door verval een zware toekomst tegemoet gaat. Duitsland is het hart van Europa. Als Duitsland faalt, faalt Europa."

'Merkel is in mijn ogen een wetsovertreder'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl