1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS NieuwsAangepast

'Poolse trucker vocht met dader van aanslag Berlijn'

De chauffeur van de vrachtwagen die maandagavond bij de aanslag in Berlijn werd gebruikt, heeft met de dader gevochten. Dat schrijft de Duitse krant Bild die met de eigenaar van het transportbedrijf sprak waarvoor de chauffeur werkte.

De krant sprak ook een bron dicht bij het onderzoek. Die bevestigde dat er gevochten is en zei ook dat uit de lijkschouwing naar voren is gekomen dat de chauffeur geprobeerd heeft om de aanslag te voorkomen. "Blijkbaar trok de terrorist een mes en stak hij meerdere keren, terwijl de Pool aan het stuur trok om mensenlevens te redden. Toen de vrachtwagen tot stilstand kwam, schoot de IS-terrorist de chauffeur dood en ging ervandoor." De politie hield een verdachte aan, maar dat bleek niet de dader te zijn.

De eigenaar van het Poolse transportbedrijf zei tegen Bild dat de politie maandagavond kort na 22.00 uur bij hem aanbelde. Hij moest mee naar het bureau waar hij tot 04.30 uur werd verhoord. Tijdens dat verhoor liet de politie hem een foto van zijn medewerker zien. "Het was verschrikkelijk. Ik zag steek- en schotwonden. Zijn gezicht was gezwollen. Het leek erop dat hij gevochten had."

Bij de aanslag op de kerstmarkt kwamen twaalf mensen om en raakten tientallen mensen gewond.

AFP
Een politiemedewerker onderzoekt de cabine van de truck

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl