Clinton op 'Trumpiaanse' wijze in de aanval

"Donald Trump is niet alleen onvoorbereid, maar qua temperament is hij ook volledig ongeschikt voor het presidentschap." Hillary Clinton opende gisteravond in San Diego de aanval op Donald Trump, haar Republikeinse rivaal.

Clinton op 'Trumpiaanse' wijze in de aanval

Amerikanen maken een historische fout als ze op Trump stemmen, vindt Clinton. Op een harde toon leverde ze snoeiharde kritiek op het buitenlandbeleid van haar rivaal. Trump als president zou een gevaar zijn voor Amerika.

"Ik begrijp niets van zijn bizarre fascinatie voor dictators die Amerika haten. Hij prees China voor het bloedbad op het Plein van de Hemelse Vrede."

Met de toespraak wilde Clinton laten zien dat zij wel de kennis en ervaring in huis heeft. Ze zette haar ervaring als minister van Buitenlandse Zaken tegenover de lichtgeraaktheid van Trump.

"Dit is niet iemand die de codes voor nucleaire wapens in handen moet krijgen", waarschuwde Clinton. "Je kunt je makkelijk voorstellen dat Trump ons in een oorlog stort omdat iemand op zijn lange tenen is gaan staan."

Smerige campagne

Volgens correspondent Arjen van der Horst toont de aanval van Clinton dat dit waarschijnlijk "een van de smerigste verkiezingscampagnes wordt die Amerika ooit heeft meegemaakt."

De Democraten gaan op Trumpiaanse manier in de aanval "Ze gaan hem aanpakken op wat zij als zijn zwakke plek beschouwen: zijn visie op het buitenlandbeleid", zegt Van der Horst.

Trumps buitenlandbeleid kan het best worden samengevat als America First, de Verenigde Staten moeten voorop staan. Een speerpunt van zijn beleid is dat bondgenoten moeten gaan betalen voor de bescherming die zij krijgen.

Zo stelde de miljardair dat Aziatische bondgenoten, als Japan, zelf kernwapens moeten bemachtigen om zich te verdedigen tegen Noord-Korea en China.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl