Prince in 2006

Popicoon Prince overleden

Prince is vandaag op 57-jarige leeftijd overleden in zijn studio bij zijn huis in Minnesota. De wereld reageert geschokt op het overlijden van de zanger.

In Nieuwsuur reacties en een verslag van correspondent Wouter Zwart. Te gast zijn: Prince-kenner Sherill Samson en Andrew Makkinga, DJ en programmamaker.

Popicoon Prince overleden

"Het is met groot verdriet dat ik moet bevestigen dat de legendarische, iconische artiest Prince Rogers Nelson deze ochtend in zijn huis bij Paisley Park is overleden op 57-jarige leeftijd", aldus zijn manager in een verklaring. Zijn lichaam werd aangetroffen in de studio in zijn huis in Minnesota.

Over de doodsoorzaak is nog niets bekend. Prince kampte volgens een woordvoerder al een aantal weken met griep.

Bloemen en feest voor Prince

Prince werd begin jaren 80 bekend als popartiest. In Europa is zijn bekendste nummer Purple Rain, dat in 1984 werd uitgebracht. Het stond enkele weken bovenaan de hitlijsten. Ook 1999, dat twee jaar eerder werd uitgebracht werd een hit. Dat nummer wordt gezien als zijn doorbraak, en de zin 'I'm gonna party like it's 1999' is nog altijd een bekende frase.

Vernieuwende muziek

De superster won meerdere Grammy Awards en werd in 2004 in de Rock and Roll Hall of Fame opgenomen. In zijn carrière verkocht hij meer dan 100 miljoen platen. Met zijn excentrieke uiterlijk en vernieuwende muziek wist hij decennialang de aandacht van muziekliefhebbers te trekken.

Prince gaf erg weinig interviews, waardoor er weinig officieel bekend is over zijn privéleven. Vorige week werd hij na een optreden onwel waardoor zijn vliegtuig een noodlanding moest maken om hem naar het ziekenhuis te brengen. Daar werd hij snel weer ontslagen. Hij zou al enige tijd worstelen met griep, vertelde een woordvoerder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl