Alle doelpunten in één minuut

Historische zege Nederland: bekijk alle 15 doelpunten in 1 minuut

Lees hier het verslag van de wedstrijd

NED- IND | 90' Afgelopen!

De recordzege is binnen. De wedstrijd tegen Indonesië eindigt in een 15-0 overwinning voor Oranje.

Renate Jansen

NED- IND | 81' DOELPUNT NEDERLAND

Wat een invalbeurt voor Jansen! Ze maakt binnen twintig minuten drie doelpunten. Een hattrick voor Jansen dus, die voor dit duel in totaal vijf keer het net had weten te vinden in Oranje.

Nederland - Indonesië 15-0

NED- IND | 76' DOELPUNT NEDERLAND

Nederland weet van geen ophouden. Ook invalster Snoeijs scoort.

Nederland - Indonesië 14-0

NED- IND | 74' DOELPUNT NEDERLAND

Daar is het record! Jansen maakt hem. Ze schiet de bal vanaf de rand van de zestien tegen de touwen.

Nederland - Indonesië 13-0

NED- IND | 66' DOELPUNT NEDERLAND

Nederland zit nu al op een evenaring van het record. Nijstad maakt haar tweede van de avond en de twaalfde van Oranje. Nog één doelpunt te gaan en Nederland boekt de grootste overwinning ooit.

Nederland - Indonesië 12-0

Het record komt nu heel rap dichterbij. Renate Jansen staat vijf minuten in het veld als vervanger van Roord en heeft nu al een assist (op het doelpunt van Nijstad) en een doelpunt op haar naam. De 11-0 is voor Jansen.

Nederland - Indonesië 11-0

NED- IND | 64' DOELPUNT NEDERLAND

Nederland bereikt de dubbele cijfers. Na Keukelaar scoort ook Nijstad bij haar debuut in Oranje. Ze kopt de bal over keeper Laita Masykuroh heen.

Nederland - Indonesië 10-0

NED- IND | 57' DOELPUNT NEDERLAND

En daar is nummer negen al! Het is voor de tweede keer Keukelaar en dit keer weet ze wel direct dat haar doelpunt telt. De debutante geeft daarmee haar visitekaartje af aan bondscoach Jonker, die haar vandaag een basisplaats gunde.

Nederland - Indonesië 9-0

NED- IND | 56' DOELPUNT NEDERLAND

Spitse legt een vrije trap op het hoofd van Damaris Egurrola, die eenvoudig raak kopt.

Nederland - Indonesië 8-0

NED- IND | 47' DOELPUNT NEDERLAND

De tweede helft is nog geen drie minuten oud en het is alweer raak: 7-0. Roord kan van dichtbij binnen tikken en maakt haar tweede van de avond. Het record van grootste overwinning voor de Nederlandse vrouwen staat op twaalf doelpunten verschil. Nog zes doelpunten te gaan dus.

Nederland - Indonesië 7-0

NED- IND | 46' Tweede helft

De bal rolt weer. Hoeveel doelpunten gaan er nog bijkomen in de tweede helft voor Oranje? Er komt in elk geval geen derde voor Romée Leuchter. Zij is in de rust gewisseld voor Katja Snoeijs.

Niet alleen Oranjefans, ook Indonesiëfans aanwezig in Doetinchem

Indonesische fans in Doetinchem bij interland tegen Oranje: 'Gaaf om mee te maken'

NED- IND | 45' Rust

Oranje had wat opstartproblemen in de eerste helft: veel kansen werden gemist. Maar uiteindelijk staat het halverwege toch 6-0 in het voordeel van Nederland.

Het derde doelpunt van Leuchter gaat uiteindelijk toch als eigen doelpunt van Hutapea de boeken in, waardoor het (nog) geen hattrick is voor de Oranje-spits.

Nederland - Indonesië 6-0

NED- IND | 41' DOELPUNT NEDERLAND

Ook Keukelaar pikt een doelpunt mee. Bij haar debuut in Oranje is ze direct trefzeker.

Maar direct na haar goal is er eerst heel even sprake van teleurstelling, omdat ze ziet dat de grensrechter gevlagd had. Maar dat vlagsignaal blijkt onterecht. De bal kwam namelijk van een Indonesische voet, waardoor het nooit buitenspel kan zijn. Het doelpunt telt dus, en Keukelaar loopt alsnog met een brede glimlach terug naar eigen helft.

NED- IND | 32' DOELPUNT NEDERLAND

Binnen een minuut na de 4-0 is het opnieuw raak voor Nederland. En opnieuw is het Leuchter die scoort: een hattrick voor de spits van Paris Saint-Germain.

Nederland - Indonesië 5-0

NED- IND | 31' DOELPUNT NEDERLAND

En dat is vier! Oranje profiteert van slordig verdedigen. Leuchter krijgt de bal in haar voeten en schiet prima binnen.

Nederland - Indonesië 4-0

NED- IND | 28' DOELPUNT NEDERLAND

Nu gaat het snel. Nederland krijgt een strafschop. Sherida Spitse gaat achter de bal staan en schiet de bal perfect in de hoek.

Nederland - Indonesië 3-0

NED- IND | 22' DOELPUNT NEDERLAND

Deze kans was écht niet te missen voor Roord. Na twee mislukte pogingen, schiet ze deze keer de bal wel tegen de touwen.

Ze krijgt de bal voor haar voeten, nadat Nijstad twee kansen had gemist. Roord staat op dat moment vlak voor het doel, waardoor de Indonesische keeper kansloos is.

Nederland - Indonesië 2-0

NED- IND | 13' Roord mist kansen

Jill Roord krijgt twee gigantische kansen om bij haar rentree in Oranje direct te scoren. De eerste krijgt ze na afleggen van Leuchter. Roord staat vrij voor het doel, maar tot twee keer toe wordt haar schot geblokt. Bij de tweede kans wordt de inzet van Roord gekeerd door de Indonesische keeper.

Nederland - Indonesië 1-0

NED- IND | 9' DOELPUNT NEDERLAND

Het ging al vanaf het eerste fluitsignaal in de lucht en nu ligt de bal ook echt in het doel. Het is Romee Leuchter die Oranje op 1-0 zet, op aangeven van Keukelaar.

Het doelpunt volgt op een reeks gemiste kansen: Brugts schuift de bal naast, Nijstad kopt de bal naast, een voorzet van Kaptein valt op de lat en in een overtalsituatie in het strafschopgebied is de pass van Kaptein onzorgvuldig.

Leuchter scoort

NED- IND | 3' Eerste kansen

Daar is bijna het eerste doelpunt al. Keukelaar had van haar eerste Oranje-interland meteen een droomdebuut kunnen maken, maar glijdt langs de bal. Even later krijgt Wieke Kaptein een grote kopkans, maar haar inzet vliegt naast het doel.

Nederland - Indonesië 0-0

NED - IND | 1' Aftrap

De wedstrijd in Doetinchem is begonnen. Voor het eerst staan de Nederlandse en Indonesische vrouwen tegenover elkaar in een voetbalinterland. Niemand twijfelt eraan of Nederland gaat winnen. De grote vraag is wel: met hoeveel. Er worden veel doelpunten verwacht.

Nederland - Indonesië

Jonker voor de wedstrijd

Bondscoach Andries Jonker stuur zijn team niet met een andere opdracht het veld in dan anders, maar hij denkt wel dat tegen Indonesië een grote uitslag mogelijk is.

Volgens Jonker is grote uitslag mogelijk voor Oranjevrouwen tegen Indonesië

Oranje bezig aan de warming-up

De vrouw om op te letten: Claudia

De grote vrouw bij Indonesië is Claudia Schöneman. In de oefenwedstrijd tegen ADO Den Haag van afgelopen week, die ruim verloren werd, maakte ze een mooi doelpunt. En in Indonesië is ze al een superster, volgens Bas de Wit, die voor de NOS het Indonesische voetbal volgt. Schöneman speelt bij het Duitse HSV.

Brugts met rugnummer van grote voorbeeld Martens

Esmee Brugts kan haar geluk niet op. Vanaf vanavond speelt ze met rugnummer 11. Het voormalige rugnummer van haar grote voorbeeld Lieke Martens. Martens stopte dit jaar bij Oranje en dus was het nummer vrij voor de 21-jarige speelster.

"Zij is mijn grote voorbeeld, dat heb ik al vanaf dag één gezegd. Ik heb ook superveel van haar geleerd. Zij is een voetbalicoon", zei Brugts nog tijdens het afscheid van Martens in juni.

Esmee Brugts met rugnummer 11

Roord en twee debutanten in de basis

En Roord staat ook direct in de basis tegen Indonesië. Andries Jonker heeft ook Nina Nijstad en Lotte Keukelaar opgenomen in zijn basiself. Voor Nijstad en Keukelaar betekent dat hun Oranjedebuut.

Roord terug na zware knieblessure

Jill Roord zit voor het eerst sinds eind 2023 weer bij de selectie van het Nederlands elftal. Ook Kayleigh van Dooren zit er na lang blessureleed weer bij.

Roord, 98-voudig international en speelster van Manchester City, liep in december een zware knieblessure op. "Jill is een absolute topspeelster. Ze maakt nu al een goede indruk bij Manchester City dus ik ben heel blij dat ze weer terugkeert bij het Nederlands elftal", zei Jonker op 15 oktober, bij het bekendmaken van zijn selectie.

Van Dooren zat in november 2022 voor het laatst bij de selectie en lag er vijftien maanden uit met een zware knieblessure. De FC Twente-speelster is goed begonnen aan het huidige seizoen, met onder meer een hattrick in de Nederlandse Supercup en twee goals in het Champions League-duel met Celtic (2-0 winst).

Jill Roord

Kalma opgeroepen na wegvallen Miedema en Dompig

Bondscoach Andries Jonker heeft Fenna Kalma opgeroepen voor de oefenwedstrijden tegen Indonesië en Denemarken. Dat doet de trainer na het wegvallen van aanvalsters Vivianne Miedema en Chanté-Mary Dompig.

Kalma scoorde donderdagavond nog in een oefenwedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Engeland. Zij maakte met een vrije trap in blessuretijd de gelijkmaker. Jong Oranje speelde zo met 1-1 gelijk.

Miedema haakte maandag af bij Oranje omdat ze 'niet fit' is. De speelster van Manchester City moest in Engeland ook al wedstrijden missen.