CL-blog
NOS VoetbalAangepast

Milambo beslist duel met Benfica in Champions League • 'Kunnen ons plaatsen voor volgende ronde'

Vanavond in de derde speelronde van de Champions League:

liveblog gesloten

Tot morgen!

Bedankt voor het volgen van dit liveblog. Morgen zijn we er weer, dan ligt de focus op de Europa League.

Dan gaan we weer verder met Qarabag-Ajax, Tottenham Hotspur-AZ en FC Twente -Lazio Roma.

Priske: 'We zijn tot veel in staat'

Priske na verdiende winst Feyenoord op Benfica: 'We zijn tot veel in staat'

Milambo: 'Hier droom van je'

Milambo na 2 goals tegen Benfica: 'Hier droom van je'

De stand in de competitiefase

Uitslagen van vanavond

Hwang ziet kansen in Champions League

Hwang ziet kansen in Champions League: 'Kunnen ons plaatsen voor volgende ronde'

Liverpool bovenaan competitiefase Champions League

Het Liverpool van Arne Slot heeft een zuinige overwinning geboekt uit bij RB Leipzig (0-1) en staat zo samen met het verrassende Aston Villa bovenaan in deze competitiefase van de Champions League. De Premier League-clubs hebben allebei 9 punten.

Scheidsrechter fluit af, Feyenoord wint!

Scheidsrechter Umut Meler fluit af. Feyenoord wint dik verdiend uit bij Benfica, met 3-1. En zo pakt het zes punten, uit twee uitwedstrijden ook nog. Een knappe prestatie van de Rotterdammers. En dat nadat dit Benfica met maar liefst 4-0 had gewonnen van Atlético Madrid.

BEN-FEY | 90+3' Milambo scoort!

Houdt Feyenoord stand, vroegen we ons af. Nou ja, zeker. Milambo krijgt de bal aangespeeld op randje zestien uit een vrije trap en schuift bedeesd in de hoek: 3-1 voor Feyenoord!

BEN-FEY | 90' Zes minuten extra tijd

De vierde man trekt zes minuten blessuretijd erbij.

Feyenoord probeert zoveel mogelijk die tijd vakkundig weg te spelen door rustig aan te doen bij vrije trappen en hoekschoppen. Houdt het stand in Lissabon?

BEN-FEY | 87' Feyenoord even met tien

Het is een slijtageslag in Lissabon. Bueno kan niet meer verder vanwege kramp en wordt door de scheidsrechter gesommeerd buiten de lijnen te gaan. En dus staat Feyenoord weer even met tien man. Gijs Smal komt er zo in.

Benfica brengt nog een Noors talent binnen de lijnen. Aanvaller Andreas Schjelderup.

BEN-FEY | 80' Feyenoord verdedigt voorsprong

Langzaam gelooft Benfica toch weer dat het kan. Een gelijkmaker. Feyenoord verdedigt overduidelijk de 2-1 voorsprong. Zeker na de wissel van Osman zijn de Rotterdammers de bravoure een beetje kwijt.

BEN-FEY | 74' Grote kans Benfica

Oef, daar komt Feyenoord goed weg. De kopbal van Benfica vliegt hard op Wellenreuther af, die katachtig de bal tot corner verwerkt.

Daarna komen spits Julián Carranza en Anis Hadj-Moussa binnen de lijnen. Lotomba en Ueda gaan naar de kant.

BEN-FEY | 72' Wie vervangt Lotomba?

Benfica wisselt nog maar eens. Pavlidis en Kökcü gaan eraf. Renato Sanches en Arthur Cabral komen binnen de lijnen.

Feyenoord voetbalt even met 10 man. Lotomba grijpt naar de hamstring en kan niet verder. Wie gaat hem vervangen?

BEN-FEY | 65' Benfica komt terug

Daar is de aansluitingstreffer van Benfica: 1-2. Wellenreuther krijgt het schot van Pavlidis net niet goed genoeg naar de zijkant gewerkt. In de rebound is het de Turk Aktürkoglu die scoort.

En ja, nadat Feyenoord dus verdediger Beelen heeft ingebracht, komt Benfica met twee aanvallende wissels: Amdouni en Beste. Staat tegenover dat Di María en Florentino naar de kant gaan.

BAR-BAY | 61' Frenkie de Jong valt in

Vlak nadat Raphina dus de 4-1 heeft gemaakt voor Barcelona, komt Frenkie de Jong in het veld voor Fermín López. Hij krijgt de aanvoerdersband om de arm geschoven van Raphina.

BEN-FEY | 58' Doelpunt? Nee, weer buitenspel

Weer wordt een doelpunt afgekeurd. De derde van de avond, de tweede aan Rotterdamse zijde. Trauner staat buitenspel vlak voor hij de bal voor open doel binnentikt. Hij krijgt de bal voor de voeten als Hancko op de paal schiet uit een vrije trap van Timber. Geen 0-3 in Lissabon.

Een minuut later valt Thomas Beelen in bij Feyenoord. Rechtsbuiten Osman gaat eraf. Het is duidelijk een verdedigende keuze van trainer Priske. Aanvaller eraf, verdediger erbij.

Ondertussen heeft Raphina een hattrick gemaakt namens Barcelona tegen Bayern. Het is 4-1 in het olympisch stadion.

BEN-FEY | 56' Milambo dendert

Milambo draait op de middenstip goed weg bij zijn tegenstander en dendert dan met grote passen naar het Benfica-doel. Hij wil het van afstand doen, maar stuit op het lichaam van Araújo. Ook ziet hij Osman over het hoofd die een flinke sprint trok.

BEN-FEY | 53' Pavlidis is even gezien

Daar verliest Feyenoord even Pavlidis uit het oog. Maar de Griek doet er weinig mee. Hij geeft hard voor op de meegelopen Aktürkoglu, maar daar komt de bal niet. Trauner verdedigt goed.

Tweede helft in Estádio da Luz

De bal rolt weer in Lissabon. Geen wissels.

Rust in Lissabon

Het is rust in Estádio da Luz. Feyenoord gaat met een 2-0-voorsprong tegen Benfica naar de kleedkamer.

Zeker, Feyenoord komt goed weg met een kopbal op de paal van Bah en een afgekeurd doelpunt van Pavlidis wegens buitenspel. Maar daar staat tegenover dat Ueda's goal ook werd afgekeurd na een overtreding van Lotomba. Bovendien voetbalt de ploeg van Brian Priske gewoon erg goed in Lissabon.

BAR-BAY | 45' Raphina met zijn tweede

Raphina zet Barcelona vlak voor rust met een heerlijke rush vanaf links op 3-1 tegen Bayern. In het strafschopgebied snijdt hij naar binnen en legt de bal met rechts in de verre hoek.

BEN-FEY | 41' Benfica buitenspel

Pavlidis scoort namens Benfica. Maar in de aanval eraan vooraf staat Aktürkoglu buitenspel. Het blijft 2-0 voor Feyenoord in Estádio da Luz.

Liverpool en Barcelona op voorsprong

Ondertussen is het Liverpool van Arne Slot op voorsprong gekomen uit bij Leipzig. Darwin Núñez scoort op aangeven van Salah.

En Barcelona staat ook weer voor. Lewandowski natuurlijk. Weer is het López met de assist. Hij stuurt de bal in een soort niemandsland, waarna de Poolse spits de bal rustig kan binnenlopen.

BEN-FEY | 36' Voortreffelijke aanval Feyenoord

Daar is Feyenoord alweer. Een voortreffelijke aanval. Milambo passeert en geeft mee op Osman. Maar zijn schot, via de verdediger, mist zuiverheid. Trubin kan de bal in de korte hoek stoppen.

BEN-FEY | 33' Feyenoord nu wel op 2-0!

Kling! Het doel van Benfica maakt een heerlijk geluid. Hwang geeft op Timber. Die zoekt Milambo. De 19-jarige middenvelder passeert wereldkampioen Otamendi en schiet hard door de benen van doelman Trubin. Ditmaal hoeft er geen VAR-check aan te pas te komen ook. Het is een geweldige eerste helft van Feyenoord, dat is wel duidelijk: 2-0.

BAR-BAY | 18' Nu wel raak voor Kane

We waren even druk met Feyenoord, natuurlijk. Ondertussen heeft Harry Kane dan toch gescoord, na een strakke voorzet van Gnabry. Bayern München komt terug, het is 1-1 in het olympisch stadion van Barcelona.

BEN-FEY | 24' VAR, geen tweede voor Feyenoord

Geen tweede doelpunt van Ueda. Er gaat een overtreding van Lotomba aan vooraf. Hwang geeft een geweldige voorzet. En dan valt de bal stil voor de doelmond. Dan is Ueda als de kippen erbij om 'm binnen te schieten. Maar het feest gaat dus niet door. Lotomba omarmt een Benfica-verdediger en neemt 'm mee naar de grond. Geen 2-0 voor Feyenoord voorlopig. Maar ze spelen goed, hoor.

BEN-FEY | 24' Timber hard

Timber legt maar eens aan met rechts. Een lekkere trap van de Feyenoord-captain. Keeper Trubin moet alles geven om 'm weg te boksen.

BEN-FEY | 20' Bah op de paal

Hoekschop Benfica. Perfect aangesneden, bij de tweede paal neergelegd. Daar komt verdediger Alexander Bah aanvliegen, en die kopt ternauwernood op de paal. De Deen loopt vervolgens zowat diezelfde paal omver.

BEN-FEY | 16' Paixão van afstand

Een fijne aanval van Feyenoord, die helemaal begint van achteruit, zowat bij de cornervlag. Fijn positiespel. En linksbuiten Paixão probeert het maar eens van afstand. Hij mist het doel echter op een metertje.

BEN-FEY | 12' Ueda scoort namens Feyenoord!

Feyenoord staat op voorsprong in Lissabon. Een heerlijk strak schot in de linkerhoek van Japanner Ayase Ueda: 0-1.

BAR-BAY | 10' Buitenspel Kane

We wilden eigenlijk schrijven: het is alweer 1-1 in het Olympisch stadion van Barcelona. Maar Harry Kane staat buitenspel als hij de bal knap binnenkopt.

BAR-BAY | Barcelona bliksemsnel op voorsprong

Zo! Bij Barcelona ligt de bal er na precies 1 minuut al in tegen Bayern München. Het is Raphina die doeltreffend is na een fijne diepe bal van Fermín López. De Braziliaan blijft rustig en omspeelt Neuer. Goal.

Ook Manchester City is er trouwens al razendsnel bij tegen Sparta Praag. Phil Foden heeft gescoord in de 3e minuut, op aangeven van Akanji.

BEN-FEY | 1' We zijn begonnen

De Champions League-hymne heeft geklonken. En Ueda heeft namens Feyenoord afgetrapt.

Door naar de 21.00-duels

Gaan we door met de wedstrijden van 21.00 uur. En ja, naast Benfica-Feyenoord springt Barcelona tegen Bayern München er natuurlijk uit. En Leipzig tegen het Liverpool van Arne Slot belooft toch ook zeker een leuke wedstrijd te worden.

Brest houdt Duitse kampioen op 1-1

Het is afgelopen. Brest houdt Leverkusen op 1-1. En dat is toch wel een flinke verrassing. De ploeg van Xabi Alonso verliest 2 punten in de Champions League. Het is verdiend, maar de frustratie is groot bij de spelers van de Duitse kampioen. Zeker na het mislopen van een strafschop in de slotfase.

Atalanta en Celtic komen niet verder dan een 0-0-gelijkspel.

BRE-LEV | 90' Brest komt goed weg, geen strafschop

In de 90ste minuut komt Brest goed weg. Leverkusen krijgt geen strafschop na een onbehouwen charge van Coulibaly op Jonas Hofmann. Scheidsrechter Kruzliak ziet er niks in. En het is ontzettend moeilijk om te zien of de verdediger de bal speelt met zijn tackle. Ook de VAR durft er niet aan na lang bestuderen van de beelden.

Het blijft 1-1. Maar nog 7 minuten blessuretijd.

Bij Atalanta tegen Celtic is het nog altijd 0-0.

BRE-LEV | 63' Frimpong in het veld bij Leverkusen

Bij Leverkusen komen Frimpong, Xhaka en Adli binnen de lijnen. Tella, Palacios en Schick gaan er af.

Leipzig-Liverpool met 5 Nederlanders

In de wedstrijd tussen Leipzig en Liverpool staan 5 Nederlanders in de basis. Bij de Duitse club starten Geertruida en Simons. Trainer Arne Slot heeft bij Liverpool gekozen om Van Dijk, Gravenberch en Gakpo op te stellen.

Opstellingen Benfica en Feyenoord

De opstellingen van Benfica en Feyenoord zijn bekend. Geen verrassingen bij Feyenoord dat met Ueda in de spits begint, met Osman en Paixão aan zijn zijde. Verder start centraal achterin Trauner en zit Beelen op de bank.

Bij Benfica staan de oud-Feyenoorders Aursnes en Kökçü op het middenveld en Pavlidis (oud-AZ) in de spits.

Tweede helft in Guingamp en Bergamo

We zijn weer begonnen in Guingamp en Bergamo. Lees-Melou liet zich alweer even zien bij Brest met een mooie sleep. Daarna het schot met links was net niet goed genoeg op doel gericht.

Stade Brestois-Bayer Leverkusen: 1-1
Atalanta-Celtic: 0-0

Rust in Guingamp en Bergamo

Het is rust bij Brest tegen Leverkusen (1-1) en Atalanta tegen Celtic (0-0).

(Brestois speelt de thuiswedstrijden in het stadion van Guingamp).

BRE-LEV | 39' Prachtige volley van Lees-Melou!

Het is eigenlijk een vreemde hoge bal van Brest-speler Mahdi Camara, die 'm vanaf links voor de pot gooit. Maar wat Pierre Lees-Melou ermee doet, randje zestien, is van absolute klasse. De Fransman haalt direct uit met een lage volley. Doelman Kovár is kansloos. Het staat 1-1 in Stade de Roudourou.

En dat terwijl Leverkusen juist bezig was om de duimschroeven aan te draaien tegen dit Brest.

BRE-LEV | 24' Wirtz scoort

Florian Wirtz doet het. Met een mooie droge schuiver zet hij Leverkusen uit bij Brest op 0-1.

Stade Brestois-Bayer Leverkusen: 0-1
Atalanta-Celtic: 0-0

BRE-LEV | 20' Leverkusen voert boventoon

Leverkusen heeft voornamelijk de bal, terwijl Brest zo compact mogelijk speelt. Beide clubs haalden zes punten in de eerste twee duels. Voor het Leverkusen van Xabi Alonso is dat zo gek nog niet. Maar Stade Brestois is toch wel de verrassing van de eerste speelronden met 2 knappe overwinningen op Salzburg en Sturm Graz.

Geen Frimpong bij Leverkusen, wel Bizot bij Brest

Maar nu eerst de wedstrijden Stade Brestois-Bayer Leverkusen en Atalanta-Celtic, om 18.45 uur.

Bij Brest uiteraard Marco Bizot op doel. Jeremie Frimpong zit op de bank bij Leverkusen. Wel zien we uiteraard de ster van de ploeg Florian Wirtz aan de aftrap verschijnen.

Bij Atalanta is Marten de Roon de aanvoerder.

Verslaggever Joep Schreuder is in Lissabon

'Feyenoord heeft ervaring Trauner nodig tegen dit sterke Benfica'

PSV hield topclub Paris Saint-Germain op 1-1

Nog even terug naar gisteravond, toen PSV knap een punt uit het vuur sleepte tegen Paris Saint-Germain.

Feyenoord tegen Portugese topclub Benfica: 'Mooi countervoetbal wordt hier gewaardeerd'

Waarom verliezen Nederlandse voetbalclubs gevoelsmatig nagenoeg altijd van Portugese ploegen? Het is een vraag die vaker aan Mitchell van der Gaag wordt gesteld.

Welkom!

Goedenavond en welkom in dit blog over de Champions League.

Een avond vol voetbal, met natuurlijk de wedstrijd van Feyenoord op bezoek bij Benfica. En het prachtduel: Barcelona tegen Bayern München.

Het volle programma:

18.45 uur:
Atalanta-Celtic
Stade Brestois-Bayer Leverkusen

21.00 uur:
Atlético Madrid-Lille OSC
FC Barcelona-Bayern München
Benfica-Feyenoord
RB Salzburg-Dinamo Zagreb
Manchester City-Sparta Praag
Young Boys-Internazionale
RB Leipzig-Liverpool